HoliayCheck ödüllerinde Türkiye’deki oteller sınıfta kaldı

HoliayCheck ödüllerinde Türkiye’deki oteller sınıfta kaldı

Ünlü otel değerlendirme sitesi HoliayCheck’in ödüllerinde Türk otelleri bu yıl da sınıfta kaldı. En fazla ödülü Avusturya, Almanya, Yunanistan ve İspanya’daki oteller alırken, Türkiye’deki otellerin iddialı oldukları ‘aile’ ve ‘her şey dahil’ kategorinlerinde de varlık gösteremedikleri görüldü.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Lüks, konforlu ve büyük tesisleriyle övünen Türkiye, HolidayCheck ödüllerinde adeta sınıfta kaldı. Türkiye sadece ‘popüler büyük oteller’ ‘her şey dahil oteller’ ve ‘bütçeli oteller’ kategorilerinde listede varlık gösterirken (hiç birisinde ilk sırada değil), diğer kategorilerde hayal kırıklığı yaşadı. Bu yılki HolidayCheck ödüllerinde, özellikle Avusturya, Almanya, Yunanistan ve Mısır’daki otellerin öne çıktığı görüldü. HolidayCheck ödülleri, 1 milyon yakın kullanıcının verdiği puanlala belirleniyor.

HolidayCheck Gold Award’da sadece TUI’nin otelleri var

182 otelin yer aldığı HolidayCheck Gold Award listesine Türkiye’den sadece TUI’nin 3 oteli, (TUI Blue Sarıgerme-66. sıra, Robinson Club Sarıgerme Park-97. sıra ve TUI Blue Sarıgerme Park-143. sıra) listede yer aldı. Bu kategoride Almanya’dan 47, Avusturya’dan 22, İspanya’dan 19, İtalya’dan 13, İsviçre’den 19, Yunanistan’dan 18, Mısır’dan 8, Bulgaristan’dan 7, Tayland’dan 6 ve Tunus’tan 4 tesis yer aldı.

‘En popüler Büyük Otelle’

‘En popüler büyük oteller’ (200 oda ve üstü) kategorisinde ise ilk 100’de Türkiye’den 14 otel yer aldı. Bu tesisler, TUI Blue Palm Garden (1), Robinson Club Pamfilya (2), Xanadu Resort Hotel (3), Hotel Otel Novum Garden (4), Maxx Royal Belek (5), Otium Hotel Seven Seas (11), Otium Hotel Life (13), Kaya Palazzo (14), Delphin Deluxe (18), TUI Blue Sarıgerme Park (20), Robinson Club Sarıgerme (43), Puravida Resort Seno (62), Xanadu Island Hotel (83) ve Korumar Ephesus Hotel (93) olarak sıralandı. Bu kategoriye Yunanistan ve Mısır’dan 16’şar, İspanya’dan 15, Birleşik Arap Emirlikleri’nden 9 ve Almanya’dan 6 otel girdi.

‘En Popüle Çift Otellerinde’ lider İtalya

En popüler çift otelleri’ kategorisinde ilk 100’e Türkiye’den sadece 3 otel girdi. Bu oteller 59’uncu sıradaki Hotel Grand Side ve 76’ncı sıradaki Voyage Bodrum ve 89’uncu sıradaki Otium Hotel Life olurken, bu kategoriye Almanya’dan 19, Avusturya’dan 32, İtalya’dan 16, İsviçre’den 7, İspanya’dan 7, Yunanistan’dan 6 ve Mısır’dan 5 otel girdi.

‘En Popüler Orta Ölçekli Oteller’ kategorisinde Türkiye’den sadece iki otel var

‘En popüler orta ölçekli oteller’ listesinin lideri 34 otelle Avusturya oldu. Onu 17 otelle Almanya, 15 otelle İsviçre, 11 otelle İtalya, 10 otelle İspanya ve ve 4 otelle Yunanistan takip etti. Bu kategoride listeye Türkiye’den giren oteller ise 43’üncü sıradan Hotel Grand Side ve 57’inci sıradan Voyage Bodrum oldu.

‘Dünyanın En Popüler Otelleri’

Dünyanın en popüler otelleri kategorisinin ilk 100 tesislik bölümüne Türkiye’den TUI Blue Palm Garden (59), Robinson Club Pamfilya (69), Xanadu Resort Hotel (76) ve Hotel Novum Garden (88) girerken, bu listeye Avusturya’dan 43, Almanya’dan 23, İtalya’dan 16, İsviçre’den 5, Yunanistan’dan 4 ve İspanya’dan 3 otel girdi.

‘En Popüler Sahil Otellerinde’ Türkiye’den 12, Yunanistn’dan 22 tesis girdi

En iyi sahil otellerinin sıralandığı listenin ilk 100 tesislik bölümüne Türkiye’den 12 otel girerken, bu oteller TUI Blue Palm Garden (3), Robinson Club Pamfilya (5), Maxx Royal Belek (9), Hotel Grand Side (10), Voyage Belek (17), Otium Hotel Life (24), Kaya Palazzo (25), Delphin Deluxe (32), TUI Blue Sarıgerme Park (36), Robinson Club Sarıgerme (65) ve Puravida Resort Seno (90) olarak sıralandı. Bu listeye en çok oteli 22 otelle Yunanistan olurken, Mısır’dan 17, İspanya ve İtalya’dan 10’ar Maldivler’den ise 7 tesis listeye girdi.

‘En İyi Aile Otelleri’

HolidayCheck’in ‘en iyi aile otelleri’ listesine ise Türkiye’den 8 otel girdi. Türkiye’deki oteller listede TUI Blue Palm Garden (23), Robinson Club Pamfilya (27), Xanadu Resort Hotel (30), Hotel Novum Garden (33), Delphin Deluxe (51), Otium Hotel Life (54) ve Robinson Club Sarıgerme Park (85) şeklinde sıralanırken, aynı listede Avusturya’dan 26, İtalya’dan 16, Almanya’dan 14, Yunanistan’dan 12, İsviçre’den 8 ve Mısır’dan 3 otel yer aldı.

‘En İyi Deniz Tatili Oteli’ kategorisinin şampiyonu İspanya

Türkiye’nin iddialı olduğu ‘deniz tatili oteli’ kategorisinde Türkiye’den ilk 100’de 3 otel yer aldı. Bu oteller, Xanadu Resort Hotel (3), Novum Hotel Garden Side (5) ve TUI Magic Life Sarıgerme (59) olurken, bu kategorinin lideri 38 otelle İspanya oldu. İspanya’yı, 20 otelle Yunanistan ve 10 otelle İtalya takip etti.

‘En İyi HD otelleri sıralamasına Türkiye’den 14, Mısır’dan 20 otel girdi

Türkiye, en iddialı olduğu ‘en iyi her şey dahil oteller’ kategorisine ise 14 otelle girdi. Bu oteller; TUI Blue Palm Garden (10), Robinson Club Pamfilya (12), Xanadu Resort Hotel (14), Hotel Novum Garden Side (15), Maxx Royal Belek (17), Hotel Grand Side (19), Voyage Belek (29), Otium Hotel Seven Seas (30), Otium Hotel Life (33), Kaya Palazzo (34), Delphin Deluxe Resort (38), TUI Blue Sarıgerme Park (41), Robinson Club Sarıgerme Park (65) ve TUI Sensimar (84) olurken, bu kategoriye en çok otel sokan ülke 20 otelle Mısır oldu. Mısır’ı, 10 otelle Yunanistan, 13 otelle Avusturya ve 9 otelle Maldivler izledi.

‘En İyi Bütçeli Oteller’ kategorisine Mısır ve Türkiye eşit sayıda tesis soktu

Bütçeli oteller kategorisinde ise Türkiye ve Mısır, 8’er otelle listeye en çok tesis sokan ülkeler oldu. Türkiye’den listeye giren oteller, TUI Blue Palm Grden (2), Robinson Club Pamfilya (3), Maxx Royal Belek (8), Delphin Deluxe (15), Robinson Club Sarıgerme Park (29), Puravida Resort Seno (43), TUI Magic Life Sarıgerme (77) ve Rixos Premium Bodrum (100) şeklinde sıralandı. Bu listede Yunanistan ve Tayland’dan ise 7’şer otel yer aldı.

HolidayCheck’te ve HolidayCheck Gold Award’da Türkiye’den ödül alan oteller şöyle:

HOLIDAYCHECK GOLD AWARD

TUI BLUE Sarıgerme Park
Robinson Club Sarıgerme Park
TUI Magic Life Sarıgerme

HOLIDAYCHECK AWARD

Akdeniz Bölgesi

TUI BLUE Palm Garden
Robinson Club Pamfilya
Xanadu Resort Hotel
Hotel Novum Garden Side
Maxx Royal Belek Golf Resort
Hotel Grand Side
Otium Hotel Seven Seas
Otium Hotel Life
Kaya Palazzo Golf Resort
Delphin Deluxe Resort

Ege Bölgesi

Voyage Bodrum
TUI BLUE Sarigerme Park
Robinson Club Sarıgerme Park
Puravida Resort Seno
Xanadu Island Hotel
Korumar Ephesus Beach
TUI Magic Life Sarıgerme
Rixos Premium Bodrum
Labranda Lebedos Princess Aegean
Venosa Beach Resort & Spa



Bu Haber 10.01.2020 - 10:15:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Satlık Az Kullanılmış Ödül 12.01.2020 - 12:55

    Yani bu şu demek oluyor. “Uyuyan devi siz uyandırdınız; her sene 20 tane veriyorduk neyinize yetmedi??? Alın ( aslında yine kendi otelleri menşei olarak) size 3 ödül bu yeter, gerisini biz Avusturya ve Almanya olarak zaten kendimize alacağız.” Geçen yıl ki ödül değişim sisteminden sonra hc de ödüllerin kıymetini ( tamamen duygusal) dolaylı yollardan öğretmeye başladı. Satılık ödül olur mu? Tabiki olmaz ama şu paketi alırsanız gayet adil bir sıralama ile rakiplerinizi geçememenizin bir mahsuru da yok bittabi premium platinum ultra black plus paketimizle... ( yersen ). Bizim hd’lerimizi, hizmetlerimizi, sunduklarımızı, istanbul’da konsept otellerimizi karşılaştırılan kaç otel geçebilir / fiyat dengesi ile baz alındığında tabi?????

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.