Dorak'ın ortaklık yaptığı şirketin müdür yardımcısı balon şirketi kurdu

Dorak'ın ortaklık yaptığı şirketin müdür yardımcısı balon şirketi kurdu
Türkiye’de Dorak Turizm ile ortaklığı bulunan Japonya merkezli HIS Travel’ın Türkiye genel müdür yardımcısı Merve Özkök Theodore Balloons isminde balon şirketi kurdu.


TurizmGüncel

Geçtiğimiz günlerde Devlet Hava Meydanları İşletmeleri’nin (DHMİ) Kapadokya’da iki balon şirketine daha lisans verdiği ve bunlardan birine 2, diğerine 3 slot hakkı tanıdığı TurizmGüncel’de yer almıştı.

TurizmGüncel’in ulaştığı yeni bilgilere göre, yeni şirketin kurucularından biri Türkiye pazarına yeni giren Japon şirketi HIS Travel’ın Türkiye’deki genel müdür yardımcısı Merve Özkök. Diğer kurucu ise Bilal Demirtaş.

Dorak ve HIS’ın Türkiye’ye 600 milyon dolar yatırım yapacağı belirtilmişti

Japonya merkezli Highest International Standarts’ın (HIS Travel) Türkiye’de Dorak Turizm ile ortaklık kurduğu ve Türkiye’ye 600 milyon dolar yatırım yapacağı haberleri medyada yer almıştı. Haberlerde, HIS Travel-Dorak ortaklığının İstanbul, Antalya, Bodrum, Marmaris, Denizli ve Kapadokya’da oteller yapacağı ifade edilmişti.

Merve Özkök, ST Theodore Balloons adında şirket kurdu

İki şirketin Kapadokya’daki balonculuk sektöründe birlikte faaliyet gösterip göstermedikleri bilinmezken, HIS Travel Türkiye genel müdür yardımcısı Merve Özkök’ün Bilal Demirtaş isimli başka bi kurucu ile aniden ‘’Güvercin Balonculuk Hizmetleri Turizm Taşımacılık ve Ticaret Anonim Şirketi’’ adında bir şirket kurması dikkat çekti. Ticaret Sicil Gazetesinde yer alan bilgiye göre, kurucusu Merve Özkök ve Bilal Demirtaş olarak görünen balon şirketinin işletme ismi ise ST THEODORE BALLOONS.

11 yeni şirkete balonculuk lisansı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2’si Kapadokya’da, 5’i Denizli’de ve 4 tanesi de Ihlara Vadisinde olmak üzere, toplam 11 yeni balon şirketine lisans verdiği öğrenildi. Kapadokya’da faaliyet göstermesi için ruhsat verilen iki balon şirketinden diğeri ise Çiçek Balonculuk. SGHM ise lisans verdiği şirketlerin isimlerini henüz açıklamış değil.

Rekabet Kurumu soruşturma başlatmıştı

Hatırlatma: Bilindiği üzere Kapadokya’da bulunan 25 balon şirketinden 19’unun Dorak Turizm tarafından kurulan CO DMC konsorsiyumu çatısı altında toplamış ve devamında gelen tekelleşme iddialarının ardından Rekabet Kurumu soruşturma başlatmıştı. Rekabet Kurumu’nun başlattığı soruşturma devam ederken; Kapadokya’da balon ücretlerinin yükseldiği, konsorsiyumun acentelerle daha önce yaptığı sözleşmelere sadık kalmadığı ve balon biletlerinin karaborsada çok yüksek fiyatlara satıldığı iddiaları medyada yer almıştı.

theodore



Bu Haber 29.06.2019 - 12:54:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.