Sabah yazarından turizm sektörüne ve Bakan Ersoy’a sert eleştiriler

Sabah yazarından turizm sektörüne ve Bakan Ersoy’a sert eleştiriler

Sabah yazarı Hıncal Uluç, Türkiye'deki turizm mantığını eleştiren sert bir yazı kaleme aldı. Cem Kınay'ın Türkiye'ye getirdiği 'her şey dahil sistemi'ni ''korkunç'' bir sistem olarak tanımlayan Uluç, ''oteller yüzde 80 dolu'' diyen Bakan Ersoy'a ise ''kelle sayılmaz kellenin cebinden düşen dolarlar eurolar sayılır'' dedi.


164,9 milyar dolar serveti bulunan Jeff Bezos'un 10 gündür Ege sahillerinde olmasına rağmen kıyıya çıkmadığını belirten Hıncal Uluç, ''Tek haber Datça Belediyesi'nden..."Belki çay içmeye gelir!." Ne kadarı şaka bilmem ama, ama tümü acı gerçek!'' diye yazdı.

''Siz Bezos'un yerinde olsanız, nerede yemek yerdiniz?'' diye soran Uluç, şunları yazdı; ''İzmir'den çıkın.. Selçuk'a doğru.. Ki orda Hıristiyan dünyasının hac yeri antik Efes, Kutsal Meryem Ana'nın mezarı var. Oradan Mersin'e dek kıyı kıyı gidin ve bana tüm o sahil boyu bir tek Türk lokantası söyleyin.. Bezos olarak değil, Türk olarak..

Antalya'daki 7 Mehmet dışında bir, tek bir ünlü Türk lokantası var mı Akdeniz'de?''

Fransız, Alman, Rus, İsrailli turistlerle dolu muhteşem tatil köyleri olduğunu kaydeden Uluç, şu ifadeleri kullandı:

''Turizm Bakanı, ETS Turcu Mehmet Ersoy iftiharla açıkladı.

"Doluluk yüzde 80.." Bu milyonlarca turist demek..

Peki milyonlarca turist ağırlayan Akdeniz sahillerinde nasıl ünlü restoranlar olmaz!.

Çünkü Cem Kınay'ın ülkemize armağan ettiği o yerel esnafı ve kalkınmayı sıfırlayan korkunç sistem "Her şey dahil" var ya..

Onun yüzünden, gelen turistlerin, kaldıkları otel ya da tatil köyü dışında ayak bastıkları tek yer, havaalanı..

Meydan.. Otobüs.. Tatil köyü.. 15 gün, ye, iç yat.. Sonra tekrar, otobüs, meydan!

İşte Türk turizmi bu, tur bağlama şirketi patronu Turizm Bakanımıza göre..''

Hıncal Uluç yazısının sonunda ise şu değerlendirmeyi yaptı:

Turizm kelleleri değil, o kellenin cebinden dökülen dolarları, Avroları saymaktır, Beyler!.

Yerel gelişmeyi, yerel esnafı öldüren "Her şey dahil" sistemine bir çare bulmaktır, turizmi yönetmek!.

Aranıyor..

Bir "Yönetici" aranıyor!.

YAZININ DEVAMI>>>



Bu Haber 22.07.2019 - 09:25:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • HASAN HARBUTOĞLU 24.07.2019 - 10:13

    her şey dahil sistemde hem israfın önüne geçemiyoruz hem bölge esnafı turizm gelirinden yararlanamıyor. hiç bir işe yaramayan ve devam etmekte olan bir sistem. oda kahvaltı şeklinde satış yapılması hem turizm açısından hem israf açısından hem bölge esnafı açısından inanılmaz fayda ve gelir sağlayacaktır. İstanbul'da tüm oteller oda kahvaltı şeklinde satış yapar ve sezon %90 dolukla oda kahvaltıda hiç bir sorun yaşanmamakta. bölgemdeki esnaflar çok memnun. Misafirlerimiz otelin dışına öğlen ve akşam yemeklerini yemeye çıktığında alış veriş yapıp döndüklerini çok zaman gözlemledim. Her şey dahil sistemde otelin dışına çıkmıyorlar. Saygılarımla

  • Turizmco 22.07.2019 - 09:55

    Haklı ama gerçekten uzak bir yazı, hd olmasa bu kadar sayıya antalya ve egede ulaşılamaz, yani eleştirmek kolay. Yapınız hd olmayan sistemi, görünüz kaç kisi gelecek, deneyen oldu, gördü herekeyi, yapılacak olan alt yapı, örneğin ulaşım, belek antalya side arasında tren yolu olmalı, turist kolayca ulasabilmeli vs

  • Halil Tokgöz 22.07.2019 - 05:44

    Hıncal bey çok haklı Alanyanın en işlek caddesinde turizm acentesiyiz kurukalabıktan başka birşey yok şuan temuz ayındayız yaptığımız işe bakarsak sanki Nisan mayas. Kelle sayısıyla bu iş olmaz kaliteli turist lazım

  • Doğan mustafa yokuş 22.07.2019 - 03:08

    Sayın Uluç çok,yerel esnafın dertleri de çok o bölgenin yerli esnafı kalmadı..Tarlasını satıp müthiş rakamlara dükkan kiralayan hemde oranın rayicini artıran daha sonra da işin içinden çıkamayıp orada taklit maları satmaya çalışan..Dükkan sahiplerine mi! Yoksa bar, restoran,dondurmacı açıp çat pat yarım yabancı dil ile yoldan geçen yerli ve yabancı turistlere sözlü tacizde bulunan kesimé de herkes tahammül edemiyor, maalesef ... Onun içinde Otelden dışarıya çıkmak istenmiyor.

  • Himmet DENİZ 22.07.2019 - 12:35

    Hınçal bey, Turizm sektörümüz hakkında yaptığı yorumumda yer den göğe kadar haklı. Bu yoruma sadece şunu ilave edebiliriz. O kadar anlı şanlı ve yayından geçilmez yöneticilerimiz var ki ( Bakanlık, Türsab, Turob ,Koordinatör ve Direktörler vs. ), sektör geçmişte olduğu gibi sezonun yarısında bir çok pazara % 10 - 15 gibi indirimler veriliyor. Ülkenin geneline yayılan hepsi benim olsun zihniyeti ve liyakatsizlik, sektörümüzde de fazlaca bulunmaktadır. Yıllardır aynı örnek. En iyi sezonu yarıda berbat etmek ya da en kötü sezonu yarıdan sonra ihya etmek. Artık hangisi olursa şansınıza. En az 30 yıldır sektörün kaderi bu..

  • ALPER GÜVEN 22.07.2019 - 12:21

    YAZININ TAMAMI DOĞRU. HINCAL BEYE KATILMAMAK HAKSIZLIK OLUR. BB DÖNMEDEN OTELLERİN PARA KAZANMASI ZOR .. UMARIM HD SİSTEMDEN KISA SÜRECE VAZGEÇİLİR

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.