HiltonSA’daki grev sona erdi

HiltonSA’daki grev sona erdi

Adana’da bulunan HiltonSA’da işçilerin ücretlerin ve sosyal hakların iyileştirilmesi için başlattığı grev sonlandırıldı.


Hak-İş'e bağlı OLEYİS'in örgütlü olduğu Hilton SA'da başlayan grev işverenin girişimleri ile sendika genel merkezi tarafından bitirildi. Greve başlanması gereken tarihte başlanmadığını iddia eden işveren, işçilere yazı göndererek sürdürülmesi halinde grevin yasa dışı olacağını iddia ederek grevin bitirilmesini istedi. İşverenin iddiasına göre 1 Temmuz'da greve çıkması gereken greve 25 Temmuz'da çıkan OLEYİS Genel Merkezi, grevin bitirilmesi kararı aldı. OLEYİS Çukurova Şube Başkanı Ali İhsan Artut, mahkeme sürecinde grevin yasa dışı olduğuna karar verilmesi durumunda aralarında 19 yıla kadar çalışanların bulunduğu işçilerin hak kaybına uğrayabileceği için genel merkezin grevi bitirme kararı aldığını ifade etti.

Evrensel’de yer alan habere göre iş veren, Grev ve Toplu İş Sözleşmesi ile ilgili mevzuatın 2012'de yeniden düzenlenmesi ile grev oylamasından sonra greve çıkmak için verilen ikinci 60 günlük süre yazılmamış olmasını gerekçe göstererek grev kararından sonraki ilk 60 günlük süre aşıldığı gerekçesi ile grevin yasa dışı olduğunu iddia ederek işçilere ihtarname gönderdi. İşçileri geç greve çıkaran OLEYİS Sendikasının grev kararını kaldırması ile grev sona erdi. Buna göre sendikanın da yetkisi düştü.



Bu Haber 08.08.2019 - 08:43:03 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.