Hilton, uzun konaklama segmentine bir marka daha ekledi

Hilton, uzun konaklama segmentine bir marka daha ekledi

Uluslararası otel zinciri Hilton, uzun konaklama segmentine ait yeni bir marka eklediklerini açıkladı.


Turizm Güncel – Dış Haberler

Hilton CEO'su Chris Nassetta, uzun konaklama segmentine ait yeni bir markayı piyasaya süreceklerini duyurdu.

Henüz ismi belirlenmemiş olan marka, üst-orta segmentinde yer alan Home2 Suites'in bir tık altında, alt-orta segmentte yer alacak.

Markanın önümüzdeki bir iki ay içinde açılış yapacağını söyleyen Nassetta, markanın yüksek marjlara ve verimli yapım maliyetine sahip olduğunu söyledi.

Tasarımla ilgili çok detay verilmese de Nassetta, markanın hibrit enerji sistemini kullanan bir stüdyo daire tarzında olacağını söylüyor.

Uzun konaklama segmentine ait markalarda genellikle ortalama 5 ila 10 gecelik bir konaklama süresi olsa da Nassetta, yeni oluşturulan bu markada geceleme süresinim ortalama 30 geceye kadar çıkabileceğini belirtti.

80-90 dolar aralığında muhtemel bir gecelik ücreti olacak olan marka, finansal bütçesi dar olan genç yaştaki tüketicileri hedef alıyor.

Yeni markanın Home2 ve Homewood markalarıyla rekabet etmeyeceğini belirten Nassetta, zaman içinde markaya ait yüzlerce otel açacakların ve bu otellerin yeni yapılacak oteller olacağını söyledi.

Nassetta, markanın ortaya çıkışında özellikle pandemi döneminden sonra önem kazanan oynaklık kavramının etkili olduğunu söyledi. Hilton ve benzeri şirketler, pandemi ve makroekonomik olumsuzluklar sonrası yerinde saymaya başlamıştı. Sonrasında Hilton, ilk defa orta ölçek ve ekonomi alanlarına giriş yapmaya karar vermiş ve Ocak ayında, “premium ekonomi segmenti” olarak adlandırdığı Spark markasını duyurmuştu. Spark'ın otelleri, halihazırda var olan otellerin dönüştürülmesiyle oluşturulmuştu.

Otel dönüştürmelerinin kendileri için çok önemli olduğunu belirten Nassetta, Spark'ın yaptıkları en kural dışı şey olduğunu ve maliyetinin düşük olması sebebiyle çok iyi bir zamanlamayla ortaya çıktığını söyledi.

Otelleri dönüştürmenin ve herhangi bir oteli sistemlerine dahil etmenin 2 milyon dolar gibi küçük meblağlarla halledilebildiğini belirten Nassetta, yeni otel yapmanın maliyetinin ise çok yüksek olduğunu ve açılmasının daha uzun sürdüğü söyledi.

İlk çeyrekteki yüksek sayılar

Açılmakta olan Çin pazarı ve tüketicilerin seyahate olan yüksek talebi, Hilton'un 2023'ün ilk çeyreğini iyi geçirmesini sağladı.

Nassetta, “Seyahate olan talep yüksek, geçen yılın ikinci yarısındaki yüksek talep sürüyor. Mevcut makroekonomik ortama rağmen ağ etkimiz ve ücrete dayalı modelimiz büyümemizi destekleyecektir.” açıklamasını yaptı.

Şirketin ilk çeyrekteki toplam karı 209 milyon euro olurken, oda başına düşen geliri 2022'nin ilk çeyreğine göre yüzde 30 ve 2019'un ilk çeyreğine göre yüzde 8 arttı.

Toplamda 428 bin 100 odaya sahip olan şirket, 2023'ün ilk çeyreğinde 24 bin 900 yeni odanın yapımına da onay verdi. Ayrıca şirket, ilk çeyrekte 64 yeni mülkün açılışını yaptı



Bu Haber 29.04.2023 - 10:46:20 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.