Hilton Hotels marka adını ve logosunu yeniledi

Hilton Hotels marka adını ve logosunu yeniledi
Hilton Worldwide’ın ana markası Hilton Hotels bundan böyle tatil amaçlı seyahati ön plana çıkarma kararı alarak marka adını ve logosunu değiştirdi. Hilton Hotels'in yeni marka adı Hilton Hotels & Resorts oldu.


TurizmGuncel

Yeni adıyla Hilton Hotels & Resorts markasının Küresel Başkanı Dave Horton konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Küresel gezginler kuşaklar boyunca markamızla kuvvetli bir bağlantı kurdu. İsmimiz ve ana markamız hem iyi tanınıyor hem de son derece güçlü. Bu evrim, bugün markamızı tanımlayan modern tarzı ve dünya standartlarındaki tesislerimizi yansıtıyor" dedi.

Logo değişimi, markanın gittikçe artan tatil pazarlama stratejisinin bir parçası. Dünyanın dört bir yanında 25 ülkede Hilton markalı 70’ten fazla Resort mevcutken, Hillton Hotels & Resorts halen Arjantin’den BAE’deki Ras Al Khaima’ya, oradan Çin’deki Hangzhou’ya, 11’den fazla yeni tesisinin hazırlıklarını sürdürüyor.

Yeni tasarım, bir ikon haline gelmiş bu markanın logosunda 1998’den bu yana gerçekleştirilen ilk değişiklik olacak.

HILTON'UN YENİ LOGOSU



Yeni logonun tasarım özelliklerinden bazıları şunlar:

Hilton Worldwide şirketiyle Hilton Hotels & Resorts markası arasında daha net bir  ayrım yapılmasını sağlamak amacıyla, "Hotels & Resorts" ifadesinin eklenmesi
Logoda farklı bir mavi tonunun kullanımı
Marka için özel olarak tasarlanan ve "Hilton" olarak anılan yeni ve çağdaş bir fontun kullanımı ve
Modern bir görünümü olan ve Hilton ismine daha fazla vurgu yapılmasını sağlayan daha küçük bir sembol.

Hilton markasının logosu, markanın 90 yılı aşan yolculuğu boyunca, değişen tasarım trendlerini ve önemli aşamaları yansıtacak şekilde değişti. Örneğin, 1977 yılında, markanın logosunda bir gökkuşağı ikonu yer alırken, markanın ilk uluslararası tesisi olan Caribe Hilton’u açmasının ardından 1950’li yıllarda logonun yukarısına bir yerküre ikonu  eklenmişti. Yeni Hilton Hotels & Resorts logosu, ilk başta marka etkinliklerinde ve iletişiminde kullanıldıktan sonra, 2011 yılında tesisler düzeyinde hayata geçirilecek. Hilton Worldwide'ın logoları ve imgeleriyse değişmeden kalacak.



Bu Haber 07.09.2010 - 14:13:21 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.