Hilton Bosphorus ve Conrad, Türkiye'de bir ilke imza attı

Hilton Bosphorus ve Conrad, Türkiye'de bir ilke imza attı

Hilton Istanbul Bosphorus Global Sustainable Tourism Council (GSTC) tarafından verilen Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm sertifikasının sahibi oldu. Aynı markanın lüks segmentteki otellerinden Conrad Istanbul Bosphorus da sertifikayı alan ilk oteller arasında yer alıyor.


Hilton İstanbul Bosphorus “ GSTC Sürdürülebilir Turizm Sertifikasını” almaya hak kazandı.

2030 yılına kadar yüzde 50 daha az karbon ayak izi bırakarak yeşil bir dünyaya sahip olmayı hedefleyen Hilton Istanbul Bosphorus, sürdürülebilir turizm kapsamında çeşitli projeler hayata geçiriyor. Gri su sistemi sayesinde günlük 120 ton suyu arıtıp tekrar kullanıma sunan Hilton Istanbul Bosphorus aynı zamanda otel genelinde tüm atıkları ayrıştırarak geri dönüşüme gönderiyor. South Pole iş birliği sayesinde toplantılarda bırakılan karbon ayak izi kadar karbon kredisi alarak sürdürülebilirliğe katkı sağlıyor. Kullanılmış olan tüm misafir sabun kalıplarını geri dönüştürerek katı atık sahalarına hiç sabun gönderimi yapmıyor. Otel mutfaklarında oluşan atıklar için bağış programlarına katılarak gıda israfının önüne geçiyor.

Conrad İstanbul Bosphorus da Sürdürülebilir Turizm Sertifikası aldı

Hilton markasının diğer lüks oteli Conrad İstanbul Bosphorus’da Sürdürülebilir Turizm Sertifikasına layık görüldü. Eko sertifikalı temizlik ürünleri, geri dönüştürülebilir banyo malzemeleri kullanan otel, tüm alanlarda tasarladığı özel geri dönüşüm sistemleri sayesinde sürdürülebilir turizm için çok çeşitli projeler yürütüyor. Misafirlerine elektrikli araba şarj istasyonu sunuyor, tüm odalarda enerji tasarrufu kontrolleri konumlandırıyor ve su tüketimini azaltmak adına özel çalışmalar sürdürüyor.



Bu Haber 10.12.2022 - 06:48:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.