Hikmet Arabacı: Bu yıl iç pazara gün doğacak

Hikmet Arabacı: Bu yıl iç pazara gün doğacak
Asteria Hotels Genel Koordinatörü Hikmet Arabacı, 2014 sezonuna ilişkin beklentilerini Turizm Güncel’e anlattı.


Eda Özsoy - TurizmGüncel 

2013 senesinde iki tesisi sattıklarını anımsatan Hikmet Arabacı, şu anda Belek’te 600 odalı Club Asteria ile yollarına devam ettiklerini söyledi. Önümüzdeki yıl mal sahibinin istekleri doğrultusunda büyüme planları olduğunu anlatan Arabacı, 2014 yılına yönelik negatif birşey söylemenin çok da doğru olmadığını ifade etti. Avrupa pazarının geçen yılki sayılarını koruduğunu belirten Arabacı, Yunanistan’ın satışlarının iyi gittiğini söyledi. Arabacı, şöyle dedi:
 
ANTALYA’DA 30 BİN YATAK DEVREYE GİRECEK
 
“AB’nin Yunanistan’a subvansiyon desteği var. Özellikle Almanya, Yunanistan’a para göndermek yerine turist göndermeyi tercih ediyor. Yunanistan, AB’nin stratejisi gereği daha iyi konumda. İspanya’nın satışları çok iyi. Her iki ülkede de artan bir Rus ağırlığı var. Ancak sezonun nasıl geçeceğini Rus pazarı belirleyecek.
 
Artı Antalya’daki yeni 30 bin yatak devreye girecek. Bu yataklarla birlikte doluluk oranlarda belli tesisler hariç geri gidileceğini düşünüyorum. Ancak kurun yukarı çıkması bizim için bir avantaj. Bu yıl, 2013 sayılarını yakalarız ama genel anlamda biraz geride kalacağımıza inanıyorum. Geçen seneki sayıları Ruslar’ın bu yıl tutturamayacağına inanıyorum. Bu yıl iç pazara gün doğacaktır. Rusya’nın bırakacağı boşluğa, iç pazar yanıt verecektir. Bazı şeyleri zaman gösterecek.”


Bu Haber 17.03.2014 - 10:03:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.