Hem sultan hem lüks otel zincirinin patronu

Hem sultan hem lüks otel zincirinin patronu
Dünya birkaç gündür, aynı zamanda lüks bir otel zincirinin patronu da olan, Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah'ın LGBTİ bireylere recm cezası getirmesini konuşuyor.

Ülkesindeki LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, transgender, intersex) bireyler için recm cezası getiren Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah, aynı zamanda Paris, Londra, Roma, Los Angeles, Ascot ve Milan'da 9 tesisi bulunan Dorchester Collection isimli lüks otel zincirinin de sahibi.

OTEL ZİNCİRİ SOSYAL MEDYA HESABINI KAPATTI

Hassanal Bolkiah'ın sahip olduğu lüks oteller, yoğunluklu olarak üst gelir grubunu ve ünlüler ağırlıyor. Ülkede alınan kararın ardından Hassanal Bolkiah'ın otellerine karşı büyük bir boykot kampanyası başlatıldı. Kampanya o kadar yayıldı ki, Dorchester Collection tüm sosyal medya hesaplarını kapatmak zorunda kaldı.

ÜNLÜLER BOYKOTA BAŞLADI

Başını ünlülerin çektiği boykot hareketinde, Ellen DeGeneres, Elton John, Sharon Stone ve George Clooney gibi ünlü isimler de yer alıyor.

20 MİLYAR DOLAR SERVETİ VAR

500 bin nüfusu bulunan ve nüfusunun yüzde 80'i Müslüman olan Brunei'nin Sultanı, 20 milyar dolarlık servetiyle Forbes'un en zenginler listesinin başlarından hiç inmiyor. Zengin petrol ve doğalgaz yatakları sayesinde büyük bir servetin sahibi olan Hassanal Bolkiah, 1.800 odalı altın kubbeli bir sarayda yaşıyor. Dünyanın en büyük Roll-Royce otomobil koleksiyonuna sahip olduğu belirtilen Brunei Sultanı'nın 500'e yakın arabası bulunuyor.



Bu Haber 05.04.2019 - 14:19:18 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.