Hediye Güral Gür: Bu fırsatı değerlendirmeliyiz!

Hediye Güral Gür: Bu fırsatı değerlendirmeliyiz!
Türkiye Otelciler Birliği Genel Sekreteri Hediye Güral, 2018'in Türkiye ile Rusya arasında karşılıklı turizm yılı olduğunu hatırlatarak, ''yapılacak etkinlikleri şimdiden planlamamız gerekiyor.'' dedi.


Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) Genel Sekreteri Hediye Güral Gür, Antalya’da gerçekleştirilen Türkiye-Rusya Federasyonu Turizm Çalışma Grubu’nun XI. Toplantısı sonrasında bu pazardan beklentilerle ilgili bir değerlendirme yaptı. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Rus turizm otoriteleri ile ilişkileri en üst seviyeye taşıdığını belirten Gür, “Artık Rusya-Türkiye turizm hacminin rahatlıkla geliştirilebileceği bir gerçek” dedi.



''ŞİMDİDEN PLANLAMA GEREKİYOR''

2019 yılının Rusya ve Türkiye arasında karşılıklı olarak ‘Kültür ve Turizm Yılı' olduğunu hatırlatan Gür, “Bu fırsatı değerlendirmemiz, yapılacak etkinlikleri şimdiden planlamamız son derece önem taşıyor. Netice olarak 2018 yılında da Türkiye’nin ana turizm pazarının Rusya olması bir sürpriz olmaz” dedi. İki ülke arasında karşılıklı otel yatırımları yapılması, başta kongre ve sağlık olmak üzere diğer turizm çeşitlerindeki potansiyelin kullanılması ve stajyer değişimi konularında getirdikleri önerilerin olumlu karşılandığını belirten Gür, “Bu konuda bizlerin de, başta turizmi çeşitlendirmek ve pazara farklı alternatiflerin sunulması için yapması gereken çalışmalar var” diye konuştu. Gür, Türk vatandaşlarına vizelerin kaldırılması çalışmaları sürerken şimdilik e-vize projesinin devreye alınmasının beklendiğine işaret etti. Gür, Rusya’dan gelen turist sayısının 2014 yılında 4 milyon 479 bin kişiyle rekora ulaştığını, 2015 yılında bu rakamın 3 milyon 649 bine, 2016 yılında da 866 bine gerilediğini hatırlattı. Gür, bu yıl yeniden sıçrama olduğuna, geçen yılın ilk 8 ayında 336 nin Rus turist gelirken, bu yıl il 8 ayda bu sayının 3 milyon 333 bine yükseldiğine dikkat çekti.

''SAĞLIK VE KONGRE TURİZMİNDE POTANSİYELİNDE BÜYÜK''

Türkiye tarafına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ömer Arısoy ve Rusya Federasyonu tarafına Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov’un heyet başkanlık ettiği 26 Ekim’de Antalya’da gerçekleşiren Türkiye-Rusya Federasyonu Turizm Çalışma Grubu’nun XI. Toplantısı’na TÜROB Genel Sekreteri Hediye Güral Gür ve Genel Müdür İsmail Taşdemir’in yanı sıra her iki ülkenin üst düzey bürokratları, yerel yöneticiler ile diğer turizm meslek örgütlerinin temsilcileri de katılmıştı. Toplantıda konuşan Rus heyet başkanı Oleg Safanov’un Türkiye’de tatil yapan vatandaşlarının memnuniyetini dile getirerek, 2018 yılında da Rusya’dan gelecek turist sayısında seyrin istikrarlı olarak artacağına, ancak Türkiye’nin ürün olarak deniz-kum-güneş’in yanında Karadeniz’de kruvaziyer, sağlık, termal, kongre ve kültür gibi turizm alanlarını pazarda geliştirmesi gerektiğinin önemini aktarmıştı.


Bu Haber 28.10.2017 - 12:53:04 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • ahmet yemez 29.10.2017 - 11:08

    bir Karadeniz de turizm lafidiri gidiyor, ayni Kayseri gibi , kardesim öncelikle bu bölge insani turizm istiyormu ? Turizm öyle alkolsuz restoranlar , suratsiz kaba saba yerli halk ile olmaz...Toptan bir sempati gostermek gerek...Esnaf turizme hazir mi ? Yoksa ayni Karadenizde ki gibi ev yap Araplara sat , dogayi mahvet ...bunun adi turizm degil...

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.