İki otel bitmek üzere, iki yeni otel de planlama aşamasında

İki otel bitmek üzere, iki yeni otel de planlama aşamasında
NG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, turizm sezonu ve grubun yatırım planlarıyla ilgili Dünya gazetesinden Vahap Munyar'a konuştu.

Afyonkarahisar’daki otellerinin normalde temmuz-ağustos aylarında yok sattığını, hatta bazı misafirlerin yer bulabilmek için araya özel ricacılar koyduğunu belirtenNG Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Hediye Güral Gür, bugünlerde oteldeki doluluk oranının yüzde 40'larda olduğunu açıkladı.

Marriott için bir süre daha beklemek gerekecek

200 milyon liralık yatırımla hayata geçirdikleri NG Sapanca Enjoy’un açılışa hazır olduğunu ancak şimdilik beklettiklerini kaydeden Gür, İstanbul-Güneşli- Bası Ekspres yolunda Marriott markasıyla yaptıkları tesis için ise, ''Oradaki rezidans bölümünde hayat başladı. Otel için bir süre daha beklemek gerekecek. Çünkü, İstanbul’daki mevcut otellerin doluluk durumu iç açıcı değil. Ayrıca, açılmayan oteller de var.'' dedi.

Phaselis Oteli 2021’de sezonuna yetiştirmek istiyoruz

Antalya’da Türkiye İş Bankası’ndan satın aldıkları Phaselis Oteli’ndeki yatırım süreciyle ilgili de bilgi veren Hediy Güral Gür, ''Akdeniz ve Ege’deki tesislerin bir bölümünün doluluk konusunda şansı var. Rusya’dan turist gelişinin başlaması olumlu etki yapacak. Bizim de yatırımımız tüm hızıyla sürüyor. 2021 sezonuna yetiştirmek istiyoruz.'' açıklamasında bulundu.

Yeni yatırım planları

Grubun yeni yatırım planları ile ilgili de bilgi veren Gür şu değerlendirmeyi yaptı:

''Yatırım aşamasında elbette bazı sapmalar olabiliyor. Şu anda 90 milyon Euro’luk yatırımla 517 odalı ilk resort otelimizi açabileceğimizi öngörüyoruz.

Antalya’daki yatırımımız sürerken bu ortamda yeni yatırıma başlamayı belki düşünemeyiz ama Afyon’daki otelin bulunduğu noktada bir tahsis almıştık. Onun süresini geçirmemek gerekiyor. Dolayısıyla Afyon’da 3 veya 4 yıldızlı otel yatırımı düşüneceğiz.

Bodrum ve Kapadokya’da yer almıştık. Bodrum’daki Ortakent-Yahşi’de 160 odalı bir otel. İki yatırım için de henüz takvim belirlememiştik. Antalya’yı tamamlayıncaya kadar bekleyeceğiz.''



Bu Haber 14.08.2020 - 10:28:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.