Heathrow Havalimanındaki bagaj taşıma personelinden grev kararı

Heathrow Havalimanındaki bagaj taşıma personelinden grev kararı

Londra’daki Heathrow Havalimanında bu kez de bagaj taşıma personeli grev yapma kararı aldı.  


İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan Heathrow Havalimanına lojistik destek sağlayan birçok şirketten biri olan Menzies Aviation’daki Unite Sendikasına bağlı bagaj taşıma personeller 72 saatlik greve başladı.

Grev eylemi çoğunlukla Air Kanada, Amerikan Airlines, Lufthansa, Swiss Air, Air Portugal, Avusturya havayolları, Qantas, Egypt Air, Aer Lingus ve Finnair kalkış ve varışlarını etkileyecek.

AirportHaber’in Londra Gazetesinden aktardığı habere göre, Unite sendikası genel sekreteri Sharon Graham, “Unite’ın Menzies’te çalışan üyeleri, uçakların Heathrow’da güvenli bir şekilde çalışmasını sağlamada kritik bir rol oynuyor. Menzies zengin bir şirkettir ve işçilerine makul bir ücret artışı ödemeyi tamamen karşılayabilir. Adil bir ücret teklifinin yapılmasını engelleyen ihtiyaç değil daha çok açgözlülüktür. Menzies’teki Unite sendikası üyeleri, sendikanın kapsamlı desteğini alacak.” İfadelerini kullandı.

Unite sendikası bölge yetkilisi Kevin Hall ise şunları söyledi: “Grev eylemi, Heathrow’daki yolcular için kaçınılmaz olarak ciddi gecikmelere neden olacak, ancak bu anlaşmazlığı tamamen Menzies meydana getirdi. Üyelerimize adil bir maaş teklifinde bulunmak için her fırsatı buldu, ancak inatla bunu yapmayı reddettiler.”



Bu Haber 19.11.2022 - 16:39:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.