Havacılık sektöründe sürpriz gelişme: Borajet 250 milyon dolara satıldı

Havacılık sektöründe sürpriz gelişme: Borajet 250 milyon dolara satıldı
Türkiye'de blgesel havacılık yapan Borajet'in satıldığı belirtildi. Satış dolayısıyla çalışanlara bir mektup gönderen şirketin yönetim kurulu başkan vekili ve genel müdürü Fatih Alkol, Borajet'in SBK Holding'e satıldığını açıkladı.


Borajet Hava Yolalrı sürpriz bir satış haberiyle gündeme geldi. Airporthaber'de yer alan bilgiye göre, şirketin SBK Holding'e satışına ilişkin imzalar atıldı. Böylece SBK Holding'in patronu Sezgin Baran Korkmaz, 30 uçaklık siparişi bulunan Borajet'i satın alarak havacılık sektörüne adım attı.

SATIŞ BEDELİ 250 MİLYON DOLAR CİVARINDA

Satış anlaşmasıyla ilgili detayların yarın duyurulacağı öğrenilirken satış bedelinin 250 milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

FİLOSUNDA 13 UÇAK VAR

Borajet Havayolları Embraer E190 ve E195 tipi 13 uçağı filosunda bulunduruyor. Borajet Havayoları, bu yıl düzenlenen İstanbul Airshow fuarında 30 uçaklık bir anlaşma imzalamıştı. Öte yandan şirket Fenerbahçe Spor Kulübü ile de geçtiğimiz aylarda ciddi bir sponsorluk anlaşması imzalamıştı.

Borajet'in Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Fatih Alkol, konuyla ilgili olarak şirket çalışanlarına gönderdiği mektupta şu ifadele yer verdi:

''Değerli Arkadaşlarım,

Önemli zorlukları ve beklenmedik ekonomik ve siyasi değişimleri bünyesinde barındıran 2016 yılını geride bırakıyoruz. Gururla ifade etmek istiyorumki, geride bıraktığımız bu zorlu yıl içerisinde dahi BoraJet büyümeye devam ederek 2016 yılını, bir önceki yıla göre, yüzde kırk lık bir büyüme ile geride bıraktı.

Yeniden yapılanma sürecine girdiğimiz 2013 yılı Nisan ayından beri Türk Sivil Havacılık sektöründe ilklere imza atmaya devam ederek, BoraJet imizi 2012 / 2016 yılları arasında yaklaşık 11 kat büyütüp Avrupa nın en hızlı büyüyen havayolu yaptık hep birlikte.

Sayın Prof Dr Yalçın Ayaslı beyin seneler önce ortaya koyduğu Bölgesel Havacılık vizyonu, özverileri ve liderliği ile bugünlere gelen BoraJet, Türk Sivil Havacılığının ve bölgemizin ilk ve tek Bölgesel Havayolu olarak sivil havacılık dünyasında yerini aldı. Dr Ayaslı nın Türk Sivil Havacılık sektörüne verdiği katkının önemi dünya sivil havacılık camiası tarafından yakınen bilinmekte ve takdir edilmektedir. Bu vesile ile, bizlere verdiği destek ve gösterdiği liderlik için Sayın Dr Yalçın Ayaslı ya kendim, sizler ve Türk Sivil Havacılık camiası adına teşekkür ediyorum.

Değerli arkadaşlarım, bu vesile ile şirketimiz sahipliliği değişimi ile alakalı sizleri bilgilendirmek istiyorum. Şirketimizin kurucusu ve tek sahibi olan Sayın Dr Yalçın Ayaslı bey, BoraJet AŞ sahipliliğini yine ülkemizin önde gelen girişimcilerinden Sayın Sezgin Baran Korkmaz beyin sahipliliği ve yönetimindeki SBK Holding e transfer etmiş bulunmaktadır.

Sayın Sezgin Baran Korkmaz, SBK Holding in ( www.sbkholding.com.tr ) kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olup, Türkiye ve Türkiye dışında birçok önemli projeye imza atmış değerli bir girişimcidir. Sayın Korkmaz bugün itibarı ile BoraJet Yönetim Kurulu Başkanı olarak BoraJet ailesine katılmış bulunmaktadır. Kendisine, kendim ve sizin adınıza ailemize hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum. Sayın Korkmaz ın deneyimlerinin BoraJet in gelişimine önemli katkılarda bulunacağına ve Sayın Korkmaz'ın da katkıları ve liderliği ile BoraJet 'in kısa zaman içerisinde, BoraJet in hedefi olan, dünyada referans olmuş bölgesinin lideri bir bölgesel hava yolu olacağına inancım tamdır.

BoraJet ailesinin bir üyesi olmaktan haklı bir gurur duyuyorum. Sayın Dr Ayaslı nın vizyonu ile yola çıkmış ve her türlü zorluğa göğüs gererek bölgemizin ilk ve tek bölgesel havayolunu yılda onbinlerce yolcudan milyonlarca yolcuya çıkarmış bir ekibin bir parçası olmaktan gurur duyuyorum. Bu vesile ile siz değerli BoraJet ailesi fertlerine bir kez daha ayrı ayrı teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum.

Değerli arkadaşlarım, BoraJet ailesinin bir ferdi olarak, Borajet imizin hedefi olan ‘Dünyada referans gösterilen, bölgemizin lideri bir bölgesel havayolu’ olması için elimden geleni yapmaya devam edeceğimden emin olabilirsiniz. Bu vesile ile, sizin ve değerli ailelerinizin yeni yılını kutluyor, 2017 yılınızın sağlık, huzur ve bolluk içinde geçmesini diliyorum.

Sizi, sevgi ve saygı ile selamlıyorum''


Bu Haber 30.12.2016 - 09:21:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • vatandas 31.12.2016 - 12:31

    Ucagin tanesi zaten 250 milyon dolar, nasil satis bu böyle ?

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.