Şimdiden 32 bin uçuş planladılar

Şimdiden 32 bin uçuş planladılar

Hava yolu şirketleri, peş peşe yaşanan kazaların ardından mart ayında yere indirdikleri Boeing 737 Max serisi uçaklar için uçuş planı hazırladı.


TurizmGüncel – Dış Haberler

Toplam 32 binin üzerinde uçuş planlandı

Resmi otoritelerden henüz için çıkmamasına rağmen hava yolu şirketleri Boeing 737 Max 8 ve 9 serisi uçaklar için yıl sonuna doğru uçuş planı hazırladı. Aralarında TUI Airways, American Airlines, United Airlines gibi şirketlerin de yer aldığı çok sayıda hava yolu, kasım ayından başlamak üzere toplamda 32 binin üzerinde uçuş planladı.

En çok planlamayı bu beş şirket yaptı

Sunday Times'ın haberine göre, hava yolu şirketleri Max serisi uçaklarla kasım ayı için 17 bin 512, aralık ayı için ise 15 bin 114 uçuş planladı. Bu uçuşların büyük bölümü ise Southwest Airlines, American Airlines, Norwegian, United Airlines ve Icelandair tarafından oluşturuldu.

TUI de yılın son iki ayında Max’larla yüzlerce uçuş yapacak

Tur operatörü TUI'nin hava yolu şirketi TUI Airways'in Max seri uçaklar için planladığı uçuş sayısı yüzlerle ifade ediliyor. TUI'nin bünyesindeki Max Uçaklarından 6'sı hala Manchester Havalimanı'nda yatıyor.

ABD Federal Havacılık Otoritesi’nin eylül ayında izin vermesi bekleniyor

Hava yolu şirketlerinin bu adımının ABD otoritelerinin eylül ayında Boeing 737'lere yeniden uçuş izni verceğine dair beklentiden kaynaklandığı açıklandı. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Boeing CEO'su Dennis Muilenburg, ABD Federasl Havacılık Otoritesi'nin test sürüşünün ardından eylül ayı gibi Max serisi uçakların yeninden havalanmasını beklediğini açıklamıştı.



Bu Haber 19.08.2019 - 17:20:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.