Hasan Ali Ceylan açıkladı: Hedefimiz 1,4 milyar lira ciro

Hasan Ali Ceylan açıkladı: Hedefimiz 1,4 milyar lira ciro

Ceylan İşletme İnşaat Turizm Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ali Ceylan, grubun 2022 hedeflerine ve yatırım planlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.


Antalya’nın önde gelen otel gruplarından Sherwood Otellerinin sahibi Hasan Ali Ceylan, Sherwood Resorts & Hotels’ın kuruluşunun 30. yıldönümünde düzenlediği toplantıda grubun hedefleri ve beklentileri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

TurizmDays’ten Fikri Cinokur’un haberine göre Ceylan, pandemi sonrasında kişiselleştirilmiş tatil anlayışının ön plana çıktığını ifade etti.

“Değişen tatil anlayışını iyi okuduk”

Dünyada değişen tatil anlayışını ve seçeneklerini iyi okuduklarını ve 2018 yılında Exclusive alt markası ile kişiye özel lüks tatil uygulamasına başladıklarını kaydeden Hasan Ali Ceylan, “Artık herkes hayalindeki tatili eksiksiz yaşamak istiyor. Biz de kurgumuzu o hayalleri gerçekleştirmek üzerine yaptık. İnsanlar, saat baskısı içinde tatilini sınırlandırmak istemiyor. Tatilinde özgür olmak istiyor. Hizmet politikamızı bu gelişmelere bağlı olarak güncelledik ve geliştirdik.” diye konuştu.

Yeşil dönüşüme hazırız

Grup olarak yeşil dönüşüme hazır olduklarını, işletmelerde güneş enerji sistemlerinden (GES) enerji sağladıklarını anlatan Ceylan, şöyle devam etti:

‘’Otel içerisinde kişi başına düşen m2 alanı ile sektör ortalamasının üzerindeyiz. Tüm otel yatırımlarımızda daha fazla yatak kapasitesine ulaşma olanağımız var iken bunu tercih etmedik. Dolayısı ile misafirlerimize daha ferah mekanlar ve daha çok yeşil alan sunuyoruz.’’

GES’e 26 milyon dolarlık yatırım

Gruba bağlı Ceysu işletmesinin çatısında 5 megavatlık GES kurduklarını ve bürokratik işlemlerin tamamlanmasını beklediklerini anlatan Ceylan, ‘’GES projemizin toplam kurulu gücü 26 megavat olacak. Çatılarımızda toplam 26 milyon dolarlık GES yatırım projemiz bulunuyor’’ dedi.

“7 otel ve 6 bin 400 yatağa ulaştık”

30 yıl önce 21 odalı tesis ile turizme başladıklarını vurgulayan Hasan Ali Ceylan, 7 otelde 6 bin 400 yatak kapasitesi ve 2 bin 78 istihdama ulaştıklarını bildirdi. Ceylan, şunları söyledi:

‘’Hali hazırda yatak kapasitemizi 2 katına çıkaracak arsa yatırımını tamamladık. Bu alanlarda doğru zamanda turizmin yeni ihtiyaç ve günün değişimlerine uygun projeleri planladık. Kalitede sürdürülebilirlik çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Tesislerimizin ihtiyaçlarını kendimiz üretiyoruz. Grup olarak 2019 yılından bu yana 15 milyon Euro’luk yatırım yaparak kendi kalite standartlarımızı oluşturduk.

Tüm tesislerin unlu mamül ve et ihtiyacını kendisi karşılıyor

Grup tüm tesisleri için unlu mamul ve pastacılık ürünlerinin tamamını Antalya Organize Sanayi Bölgesindeki (OSB) tesisinde üretiyor ve sevkini sağlıyor. Grup yerel üreticiden süt tedarik ederek, hiçbir katkı maddesi kullanmadan doğal dondurma üretiyor. Böylece gruptaki tüm otellerde kaliteli ve taze ürünler sunuluyor.

Yine OSB’de grubun tüm ihtiyacını karşılayacak Entegre Et Tesisleri de geçen mayıs ayında faaliyete geçti. Entegre tesisler içinde kendi otellerimize hizmet veren Tekstil Yıkama Fabrikası, Toptancı Hali’nde Yaş Meyve Sebze İşletmesi, Büyükbaş ve Küçükbaş Hayvan Çiftliği ve kendi enerjisini üretmek adına Güneş Enerji Tesislerini kurduk.‘’

Yurt dışında özellikle Almanya ve İngiltere’de yatırım olanakları aradıklarını ancak, yatırım geri dönüşünün uzun süre olması nedeniyle şimdilik vazgeçtiklerini ifade eden Ceylan, otel satışı veya ortaklık taleplerine kapalı olduklarını söyledi.

Hedef 1,4 milyar lira ciro

Hasan Ali Ceylan son olarak, “Normal koşullarda turizmin iyi geçeceğini ve fiyatların yükseleceğini düşünüyoruz. Otellerimizde 2022 yılı için 1,2 milyar lira, Ceysu işletmemizle birlikte grup olarak toplam 1,4 milyar lira ciro hedefledik’’ dedi.



Bu Haber 14.06.2022 - 10:51:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.