Harbiye-Teşvikiye arasındaki 6 mahalle sit alanı ilan edildi

Harbiye-Teşvikiye arasındaki 6 mahalle sit alanı ilan edildi
İstanbul 2 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Şişli'de Harbiye ve Teşvikiye'nin de aralarında bulunduğu 6 mahalleyi 'tarihi ve kentsel sit alanı' ilan etti.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe ve Gülistan Alagöz’ün haberine göre; İstanbul 2 nolu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu İnönü, Ergenekon, Halaskargazi, Meşrutiyet, Teşvikiye ve Harbiye mahallerini kapsayan alan için 'tarihi ve kentsel sit alanı' karan aldı. Bu kararla birlikte mevcut imar planlarıyla işlem yapılmasının önü kapatıldı. Bina bazında kentsel dönüşümün oldukça yoğun olduğu bölgede artık tüm işlemler Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu iznine tabi olacak.

Görüşüne başvurulan Avukat Hikmet Güngör, verilen karar ile ifraz, tevhit, yola terk yoldan ihdas ve yıkım gibi talepler dahi Kurul tarafından karar bağlanacağını belirterek, "Zorunlu altyapı çalışmaları hakkında yine Şişli Belediye’sinin uygunluk görüşünden sonra nihai karar Kurul tarafından verilecek. Bu durum bürokrasinin daha fazla artması anlamına gelmektedir. Yabana bir müvekkilimiz yaklaşık 45 milyon dolarlık bir otel projesinden bu yüzden vazgeçti" dedi. Avukat Hikmet Güngör, 6 mahallede kentsel sit alanı kararı alındığını hatırlatarak "Bu karar ile beraber bu 6 mahallede mer'i (uygulamada olan) imar planları kapsamında işlem yapılmayacağına karar verilmiş durumda. Yani binlerce bina hakkında mer'i imar planları kapsamında işlem yapılamayacak.'' dedi.



Bu Haber 06.02.2019 - 09:42:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.