Hangi ülkede kaç tane koronavirüs vakası görüldü?

Hangi ülkede kaç tane koronavirüs vakası görüldü?

Dünyanın bir numaralı gündem maddesi haline gelen koronavirüs, hızla yayılıyor. Son olarak İran’da vaka sayısının hızla arttığı görülürken, Türkiye bu ülkeyle kara, hava ve demir yolu ulaşımını durdurdu. Peki dünyanın hangi ülkelerinden kaç tane koronavirüs vakası bulunuyor?


TurizmGüncel – Dış Haberler

Hızla yayınlan koronavirüs salgını turizm sektörünü tehdit eder boyuta ulaştı. Özellikle Çin ve Çin’e yakın konumdaki Vietnam, Tayland, Kamboçya, Malezya ve Singapur gibi ülkelerde turizm sektörü büyük çaplı iptallerle kabusu yaşıyor.

Sadece Çin seyahat pazarını tehdit etmiyor

Çin’e yakın ülkelerdeki ülkelerin turizm sektörü sdece Çin’den değil, bu ülkeye yakın olmalarından dolayı başka ülkelerden de ciddi seyahat iptalleri karşı karşıya. Otel ve uçak rezervasyon sitesi Happer’in açıkladığı rapora göre Malezya, Vietnam ve Singapur gibi ülkelere dönük iptaller yüzde 20’yi bulmuş durumda. Koronavirüs salgını, yanızca 277 milyar dolarlık Çin seyahat pazarını değil, çevre ülkelerin, hatta Çin’e çok uzak mesafedeki ülkelerin turizmini de tehdit ediyor.

Çinli turist güvenip büyük yatırım yapan Güney Asya ülkeleri zorda

Çin turizminde son yıllarda yaşanan ptlama nedeniyle resörtlere ve kumarhanelere büyük yatırımlar yapan Asya ülkelerindeki hava yolu şirketleri, oteller ve kumarhaneler büyük iptallerle yüz yüze. Bu ülkeler sadece Çin’den değil, Çin’e yakın oldukları gerekçesiyle diğer ülkelerden de büyük rezervasyon iptalleri alıyor.

İtalya önlemler almaya başladı

İtalyan hükümeti, Venedik dahil, pek çok şehirde etkinliklere yasaklama/kısıtlama getirirken, Lombardiya bölgesindeki 10 kasabaya da seyahatleri yasakladı.

Ülke sayısı 33’e, vaka sayısı 79 bin 455

24 Şubat tarihi itibariyle, koronavirüs görülen ülke sayısı ile bu ülkelerdeki vaka sayısı belli oldu. El Jazeare’de yer alan habere göre, koronavirüs görülen ülke sayısı 33e ulaşırken, vaka sayısı ise 79 bin 455 olarak açıklandı.

İşte koronavirüs görülen ülkeler ve ülkelere gör vaka sayıları

Afganistan -1

Avustralya -23

Belçika -1

Kamboçya -1

Kanada -10

Çin -77.234 (Ölü sayısı 813)

Mısır -1

Finlandiya -1

Fransa -12 (1 ölü)

Almanya -16

Hindistan -3

İran -64 (Kesin rakam belli olmamakla birlikte 12-50 arasında rakamlar telaffuz ediliyor)

Irak -1

İsrail -1

İtalya -152 (3 ölü)

Japonya -838 (Bu vakaların 691’i Tokyo yakınlarında demirleyen ve 15 gün karantinada kalan Diamond Princess isimli gemideki yolculardan oluşuyor. Gemide 3 kişi de hayatını kaybetti)

Kuveyt -3

Lübnan -1

Malezya -22

Nepal -1

Filipinler -3

Rusya -2

Singapur -89

Güney Kore -833 (7 ölü)

İspanya -2

Sri Lanka -1

İsveç -1

Tayvan -26

Tayland -35

BAE -13

Birleşik Krallık -13

ABD -35

Vietnam -16



Bu Haber 24.02.2020 - 15:09:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.