Halk istemiyor, Bakanlık Manavgat’a golf tesisinde ısrar ediyor

Halk istemiyor, Bakanlık Manavgat’a golf tesisinde ısrar ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, mahkemenin iptal kararına ve bölge halkının itirazlarına rağmen Manavgat’a, 3’ü konaklamalı, 4 golf tesis yapma konusunda ısrarcı.


Kültür ve Turizm Bakanlığının bölge halkının ve STK’ların itirazlarına ve kamu yararı olmamasına rağmen Manavgat sahiline 3’ü konaklamalı, 4 golf tesisi yapma konusunda ısrarcı olduğu, mahkemenin iptal kararına rağmen yeni planlama yaptığı belirtiliyor.

3 bin dönüm arazi

TurizmDays’de Fikri Cinokur imzasıyla yayınlanan habere göre Kültür ve Turizm Bakanlığı gemi yapım ve çekek yerlerinin de bulunduğu Manavgat’ın Ulualan mevkiinde 3’ü 750’şer dönüm konaklamalı, 1’ide 550 dönüm konaklamasız olmak üzere toplam 3 bin dönümlük 4 parsel araziyi golf tesisi ve tesisleri yapmak için proje hazırladı.

100 bin imza toplandı

Pandemi sürecinde Manavgat Belediyesi Başkanlığı ile STK’lar tarafından oluşturulan “Ulualan’ı Koruma Platformu” Kültür ve Turizm Bakanlığı projesine karşı çıkarak protesto mitingleri düzenlemiş ve 100 bin imza toplamıştı.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi de Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın golf projesine karşı Antalya 3. İdare Mahkemesinde dava açtı. Mahkeme, 2022/290 No’lu karar ile Bakanlığın projesinin iptaline karar verdi.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ulualan mevkiinde bölgesel ihtiyaçlar, halkın talepleri ve kamu yararı gözetilmeden, mahkeme kararına aykırı şekilde, 3’ü konaklamalı, 1’i konaklamasız 4 ayrı parça halinde sadece ‘golf alanı’ kullanımlarına tahsis edilecek şekilde resen yeniden bir planlama yapıldığını bildirdi.

Sözen açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

“Manavgat kentinin ve halkın taleplerini yansıtmayan, Ulualan’ı 4 ayrı golf yatırımcısına tahsis edecek şekilde tüm kentten ve halkımızın kullanımından koparan bu planlamaya karşı olduğumuzu belirtmiştik. Halka rağmen böyle bir projenin hayata geçirilemeyeceğini, kamu yararına aykırı yapılan bu planlamanın iptali için, Manavgat Belediyesi olarak, tüm STK’lar ve meslek odalarından oluşan, ‘Ulualan’ı Koruma Platformu’ ile birlikte her türlü mücadelenin ve hukuki süreçlerin öncüsü ve takipçisi olacağız.”

“Kafamızda soru işaretleri oluşuyor"

Bakanlığın yeniden hazırladığı projenin eskisinden farklı olmadığına dikkat çeken Sözen, “Bu plan neticeye gittiği takdirde Manavgat’ın geleceği kararacaktır. Orada 800 dönüm çamlık alan var. Buranın da tamamı kesilerek golf alanı olması öngörülüyor. Bir yangın geçirdik. Yangında en büyük eksiğimiz teknik araç gereçti. Uçakların olması gerekliydi. Bu acıyla ne kadar elzem olduğunu gördük. Ormana ait olan Havaalanının da kaldırıldığını görüyoruz. Bu acele kafamızda soru işaretlerini oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine daha önce oluşturulan ve mahkemenin iptal kararı vermesinden sonra dağılan ‘Ulualan’ı Koruma Platformu’ yeniden kuruldu. Yürütme kurulu başkanlığına da Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Seydi Tahsin Güngör getirildi.

Platform yeniden oluşturuldu

Sosyal medyadan açıklama yapan Güngör, şunları kaydetti:

“Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca Ulualan bölgemizde, bölgesel tüm ihtiyaçlar ve halkımızın talepleri gözetilmeden, mahkeme kararları dikkate alınmadan, 4 ayrı parça halinde sadece ‘Golf Alanı’ kullanımlarına tahsis edilecek şekilde resen yeniden bir planlama yapılması üzerine kentimizdeki tüm STK’lar bir araya gelerek yeniden Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu oluşturulmuştur. Platformumuzun yürütme kurulu üyeleri, dayatılan plana itiraz etmek, Ulualan’ımızın geleceğini korumak amacıyla izlenecek yol haritasını belirlemek üzere toplanmıştır. Manavgat kamuoyu, çalışmalarımızla ilgili olarak süreç içerisinde bilgilendirilecektir.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da onaylanan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın golf alanı projesi Manavgat Belediyesi tarafından askıya çıkarılacak. STK’lar projeye 30 gün içinde itiraz edebilecek.”



Bu Haber 27.03.2023 - 15:01:02 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.