Hakan Saatçioğlu: Antalya’daki otellerin tek çaresi alternatif turizm

Hakan Saatçioğlu: Antalya’daki otellerin tek çaresi alternatif turizm

Alternatif turizm yapılamazsa Antalya’daki otellerin yüzde 80-90 doluluklara ulaşmasının mümkün olmadığını kaydeden Limak Otelleri Koordinatörü Hakan Saatçioğlu, bunun için bütünsel bir yaklaşım sergilenmesi gerektiğini belirtti.


Turizm Güncel

13. Boğaziçi Yatırım Zirvesi kapsamından düzenlenen "Alternatif Turizm ve Yatırım Fırsatları" panelinde konuşan Limak Otelleri Koordinatörü Hakan Saatçioğlu, özellikle Antalya’daki otellerin doluluklarını arttırması için alternatif turizm seçeneklerine yönelmesi gerektiğine dikkat çekti.

 “8 bin yatağımız var”

Hakan Saatçioğlu, Limak Grubunun faaliyet gösterdiği 9 sektörden birinin turizm olduğunu belirtti. Grup bünyesinde 9 otel ve 8 bin yatak bulunduğunu anlatan Hakan Saatçioğlu bu tesislerde 3 bin 500 kişi çalıştığını ifade etti.

“Otellerimizde 11 tane top sahası var”

Limak Otellerinin 12 aylık ortalama doluluğunun yüzde 80-90 bandında olduğunu açıklayan Saatçioğlu “Bunu sadece kitle turizmi ile yapmamız mümkün değil. Biz alternatif turizm de yapmak zorundayız aksi halde bu doluluklara ulaşmak mümkün değil. Antalya’daki 200 tane futbol sahasının 11 tanesi bizim otellerimizde. Otellerimizde birçok futbol takımını ağırlıyoruz. Yaklaşık 80 bin geceleme yapıyoruz. Bu bizim için çok önemli. Hem doluluğumuz artıyor hem istihdam imkanımız artıyor.” diye konuştu.

“Antalya’da sadece 26 tane golf sahası var”

Limak Grubunun otellerinde golf sahası olmadığını ancak Antalya’da 26 tane golf sahası bulunduğunu belirten Hakan Saatçioğlu “Bu, dünya örneklerine bakıldığında çok komik bir rakam. İngiltere’de binden fazla, Almanya’da 700’den fazla golf sahası var. Bu konuda yatırım yapmak gerek diye düşünüyoruz. Golf turizmi kapsamında kış aylarında yaklaşık 20 bin geceleme yapıyoruz.” dedi.

“Her yıl otellerimizde 16 büyük kongreyi ağırlama imkanımız oluyor bu da yaklaşık 50 bin kişi demektir. Özellikle Ekim ayında başlıyor ve nisana kadar düşüyor. Bu dönemlerde kitle turizmi azalıyor maalesef.” diyen Limak Otelleri Koordinatörü, değerlendirmelerinin devamında şunları söyledi:

“Sağlık turizminden 10 milyar dolar bekleniyor”

Bunun yanında bir de bisiklet turizmine baktığımız zaman 44 milyarlık potansiyel olduğunu gördük. Şu anda Ege ve Trakya bölgelerinde bisiklet rotaları oluşturuluyor. Bu çok umut verici bir şey.

Öte yandan İstanbul’daki otelimizde sağlık turizmi yapıyoruz. Sağlık turizmine çok ciddi bir şekilde yatırım söz konusu. Sağlık turizminde 2023 yılında 10 milyar dolar bir gelir bekleniyor. Bazen otelin içinde hoş olmayan görüntüler görebiliyorsunuz. Ama hükümet çok büyük destek veriyor sağlık turizmine.

“Bütünsel bir yaklaşım gerekiyor”

Antalya’da birçok otelin alternatif turizm yapmaktan başka çaresi yok. Bunu en iyi şekilde yapmak gerekiyor sadece otellerin değil halkın, belediyelerin, valiliklerin el atması gerekiyor. Bütünsel bir yaklaşım gerekiyor.

2018’den önce bütün oteller fuarlarda kendi otelini pazarlıyordu.  TGA’nın kurulmasıyla birlikte ciddi bir çalışma yapıldı. Kontrolsüz güç, güç değildir. Bütün pazarlamayı yine biz oteller olarak yapıyoruz ama TGA ön planda daha çok. Şu anda neredeyse 2019’u yakalamış durumundayız. Devlet alternatif turizme büyük destek sağlıyor. Pazarlama önemli ama müşteri memnuniyetimiz de çok önemli.  Pazarlamayı destekleyecek olan da budur.”



Bu Haber 11.11.2022 - 11:05:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.