Hakan Bakar'dan Anex Almanya ve Azur Air ile ilgili önemli açıklamalar

Hakan Bakar'dan Anex Almanya ve Azur Air ile ilgili önemli açıklamalar
Antalya’da acenteleri bir araya gelen ANEX Tour Almanya, 2019 kataloğunu tanıttı. Şirketin genel müdürü Hakan Bakar, Almanya’daki pazar koşulalrı, Anex Tour’un neler yaptığı ve Azur Air Almanya’nın durumu ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.


Anex Tour Almanya’nın 140 sayfalık 2019 Magalog dergisi “Yaz Dünyamıza Hoş geldiniz” başlığı altında yayınlandı. Kataloğun lansmanı için Almanya’daki 150 acente ile Antalya’daki Selectum Luxury Resort’te bir araya gelen Anex Tour Almanya, hem programını anlattı hem de çalıştaylar düzenledi.

İSPANYA ANA KARASI İLE GİRİT VE RODOS’U DA PROGRAMINA ALDI

Almanya’dan Türkiye, Mallorca, Gran Canaria, Fuerteventura, Mısır, Tunus, Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Küba ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne operasyon yapan Anex Tour, 2019 sezonu için Yunan adaları Girit ve Rodos’u da programına dahil etti. Anex 2019’da ilk olarak, Alman tatilcilere İspanya’da adaların dışında kalan bölgelerde de oteller sundu.

‘’SADECE BİR KATALOG DEĞİL, BİR EL KİTABI’’

2019 sezonuna yeni Magalog ile devam ettiklerini söyleyen Anex Tour Almanya Ticaret Müdürü Carsten Burgmann, ‘’Hem seyahat acentelerinden hem de müşterilerden çok olumlu geri bildirimler aldık. Derginin tarzı itibariyle müşterimize çok rahat bir şekilde hitap ediyoruz. Ayrıca ilgili destinasyon hakkında profesyonel bilgilere sahip olan personelimiz de bilgilerini paylaşıp destinasyonla ilgili bazı ip uçları veriyorlar. 147 sayfalık Magalog sadece bir katalog değil, yaklaşan yaz sezonu için günlük bir el kitabi formatında hazırlandı.” dedi.

ANEX TOUR’UN ‘KALBİNDEKİ OTELLER’

ANEX Tour’un Magalog degisinde, ‘Kalbimiz’ sloganıyla Türkiye'de farklı konseptlere sahip dört müşterilerin beğenisine sunuluyor. Bunlar, aile konsepti ile Belek' teki Selectum Luxury Resort; Kemer’de küçük ekonomik paket konsepti ile Asteria Fantasia Hotel; aile dostu Asteria Club Belek ve Bodrum'daki Hotel Lujo Art & Joy.

TÜRKİYE’DE 300 OTELİ PROGRAMINA ALDI

Anex Tour'un otel yelpazesi 2019 yazında daha da büyüdü. Örneğin, Türkiye'deki Portföy (Türk Rivierası ve Türk Ege Bölgesi) tek başına 300 otelden oluşuyor. Bu otellerden yaklaşık 140’ı 5 yıldız, 100’ü ise 4 yıldız segmentindeki tesisler.

Anex Tour Almanya, Hurghada’da 100, Marsa Alam’da 80 ve Şrm El Şeyh’te 20 olmak üzere, Mısır’da toplam 200 oteli programına aldı. Şirket ayrıca, Yunanistan’da 120, Mallorca’da 130, İspanya anakarasında 90, Fuerteventura'da 50, Gran Canaria'da 80 , Birleşik Arap Emirlikleri'nde 80, Dominik Cumhuriyeti'nde 100, Meksika'da 80, Küba'da ise 80 oteli kataloğuna aldı.

YAZIN ALMANYA’NIN PEK ÇOK HAVALİMANINDAN UÇUŞ İMKANI

Gelecek yaz, ANEX Tour Almanya bilindik havayolları ile daha yakından çalışacak. Tatilciler, 16 federal eyaletteki 23 havalimanından tatil bölgelerine uçacak. Buna ek olarak, tur operatörü komşu ülkeler Hollanda (Amsterdam), Belçika (Brüksel), Lüksemburg (Lüksemburg), Avusturya (Viyana, Salzburg, Linz ve İnnsbruck), İsviçre (Zürih, Cenevre), Çek Cumhuriyeti (Prag) ve Polonya (Wroclaw) uçuş imkanı sunacak. Farklı hava yolları ile çalışmanın ANEX Tour’a fiyat ve kalite anlamında esneklik kazandırması bekleniyor.

ERKEN REZERVASYON AVANTAJLARI

Yaz tatilini erken planlayıp satın alanlar bazı otellerde yüzde 40'a kadar fiyat indiriminden yararlanabilecek. Erken rezervasyonun geçerli olduğu tarihler katalogda özel bir işaret ile belirtildi . 31 Aralık 2019 tarihine kadar geçerli olacak olan XXL erken rezervasyon uygulaması ile ek indirimler de sağlanacak.

hbakar

Gecede Turizmdays’e konuşan Anex Tour Almanya Genel Müdürü Hakan Bakar, Anex Tour’un dünyanın en büyük 10 tur operatörü arasında olduğunu ifade etti.

''ANEX KİMDİR? DİYE ANLATMAK ZORUNDA KALMADIK''

Alanya’nın en büyük seyahat pazarı olduğunu kaydeden Bakar, amaçlarının Almaya’da başlangıç yapıp diğer ülkelere de girmek olduğunu belirtti. Bakar, ‘’Elbette yeni bir piyasaya girdiğiniz zaman alışmış olduğunuz uygulamaların dışında oraya uyum sağlamak zorundasınız. Bunu ne kadar teorik olarak doğru yapsanız da pratikte oraya kendinizi uydurmanız gerekiyor. Biz de böyle bir süreç geçirdik. Ama bizim Anex Almanya olarak şöyle bir avantajımız vardı: Biz ‘Anex kimdir?’ diye anlatmak zorunda kalmadık. İnsanlar Türkiye, Mısır Dominik’te Anex’i görüyorlar. Bu büyük bir avantajdı bizim için. Anex bir dünya markası. İlave olarak da Avrupa’daki büyük tur operatörleri çok katılaşmış durumda. Biz ise daha esneğiz, acentelere daha yakınız. Bizi aradıklarında ulaşabiliyorlar. Olmuyorsa bile olur mu diye bir çaba içindeyiz. Genelde çok memnun ediyoruz acenteleri ve bizi seviyorlar. İki yıl boyunca daha ziyade Düsseldorf civarından uçuşlar yaptık. Önümüzdeki yıl itibari ile biraz daha Almanya çapına yayılacağız. Hamburg, Münih gibi yerlerden de paket sunuyoruz ve bu durum çok olumlu karşılandı.'' dedi.

2018’DE 135 BİN YOLCUYA ULAŞTI

Almanya pazarında 2018’de 135 bin yolcu sayısına ulaştıklarını ifade eden Hakan Bakar, ‘’Hedefimiz ise 145 bin civarındaydı. Hemen hemen hedefimizi yakaladık. Önümüzdeki yıl da hedefimiz aynı. Hizmet ağımızı genişletiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

‘’TURİZMDE BÜYÜYECEK ÜLKELER BELLİ’’

Türkiye’nin bir İspanya olmadığını söyleyen Bakar ‘’İspanya’nın en popüler destinasyonu Mayorka’dır. Mayorka 5 milyon Alman turistte takılıyor. Onu 5,5 milyon yapma şansınız yok. Bunu yapmak için diğer ülkelerden turist gelmemesi lazım. Bu İspanya’nın diğer adalarında da böyle. Turizmde büyüyecek ülkeler belli. Büyümek önemli ama sağlıklı büyümek lazım. Türk turizmi zaman zaman sağlıklı zaman zaman sağlıksız büyüdü.’’ şeklinde konuştu

Azur Air Almanya’nın operasyonlarını durdurması ile ilgili de değerlendirme yapan Hakan Bakar, şu açıklamayı yaptı:

''PİYASADA FAZLA BOŞLUK OLUŞMADI''

''Biz haliyle kuruluşumuzu yaparken Azur Air’in de kuruluşunu yaptık. Orada şöyle bir açık gördük: Almanya’dan uzak seyahatler 6-7 saati geçen seyahatlar biraz kısıtlı. Uçak firmaları bu konuda esnek değiller. Anex, Rusya’dan Dominik cumhuriyetine en çok turist götüren tur operatörü. Anex’in götürdüğü turist kadar Almanya’dan toplam turist gidiyor. Yani Anex Rusya’dan 250 bin turist götürüyorsa toplam Almanın gelişi 250 bindir. Dolayısı ile bizim orada çok ciddi bir otel alımımız var. O dönemde de Türkiye sıkıntılı Mısır kapalıydı. Onu hedef alarak hareket ettik. Bizim büyük bir rekabet ile pazara girme düşüncemiz yoktu. Bunları küçük bir filo ile yapmak kolay olmuyor. Bunun yaz sezonunda da uçakları uçurmamız gerekiyordu. Kapasitelerimiz büyük olduğu için fazla geldi uçaklarımız. En önemlisi bu noktaya gelmeden önce Almanya’da Air Berlin battı. Bu batış bir boşluk doğruyor gibi oldu. Piyasa bir çalkalandı. Çok uçağı vardı bu firmanın ve her segmentte hizmet veriyordu. Fazla bir kapasite olması dolayısı ile krize girdi. Bu açığı ise 4-5 ay içinde Almanya’daki şirketler kapattı. Dolayısı ile piyasada çok boşluk oluşmadı.

‘’AZUR AIR TEKRAR FAALİYETE GEÇECEKTİR’’

Böyle bir dönem olmasaydı Azur Air de yavaş yavaş büyüyebilirdi. Ama bütün piyasa şartları değişti. Öte taraftan Rusya’daki uçak ihtiyacı daha fazla, Bu uçaklar bir değer. Bu uçakları daha faydalı ve verimli uçurabilirseniz oraya almak daha faydalı. Şu an için Azur Air’un Almanya faaliyetlerini durdurduk. Ama bu geçici bir durdurmadır. Kesinlikle yola çıkılan şartlar ortaya çıktığı zaman patronlarımız doğru atılımı yapacaklardır. Rusya’da uçak şirketi olmayan tur operatörü büyüyemiyor. Avrupa’da ise öyle değil. Anex’in Avrupa’da daha da büyümeye ihtiyacı var. Belli rakamlara ulaşıldığı zaman Azur air tekrar faaliyete geçecektir.

SUNEXPRESS VE CORENDON’LA UÇACAK

Almanya pazarı için farklı uçak firmaları ile anlaşmalar yaptık. Türkiye konusunda Sunexpress’in büyük bir filosu var. Birçok şehirden birden fazla uçuş yapabiliyor. Sunexpres ve Corendon ile ciddi anlaşmalarımız var. Bunların dışındaki irili ufaklı firmalarla da çalışacağız. Yani çalışmadığımız bir uçak firması yok diyebiliyoruz. Türkiye için ağırlık SunExpress ve Corendon olacak. THY ile de görüşüyoruz, satışlar oluşmaya başladığı zaman önümüzü gördüğümüz zamanlarda THY seferlerinden de yararlanacağız.'' ifadelerini kullandı.

‘’20 RAKİPTEN 15-16’SINI SOLLAYABİLECEK DURUMDAYIZ’’

Almanya’da çok sayıda şirketin olduğunu vurgulayan Bakar, ''Ama birkaç büyük şirket var. Onun dışında da orta ölçekli kapasiteleri büyüyebilecekleri belli. Anex’in büyüme şansı çok büyük. Anex’in yapısı ve profesyonelliği ile Almanya’da 20 rakibimiz varsa bunların 15-16’sını sollayabilecek bir firmayız. Bu imkanımız var. Biz şu ana kadar Almanya’da 10 bin seyahat acentesinin 3 bin küsuru ile anlaştık.’’ şeklinde konuştu



Bu Haber 02.11.2018 - 09:48:05 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.