Gurme 'şövalyeler' Sheraton Adana'da buluştu

Gurme 'şövalyeler' Sheraton Adana'da buluştu
Dünya'nın en eski gurme degüstatör kuruluşu Chaine des Rotisseurs üyeleri, Sheraton Adana Otel Villa Mare Restoran’da keyifli bir akşam yemeğinde bir araya geldi.

Gurme 'şövalyeler' Sheraton Adana'da buluştu
Gurme 'şövalyeler' Sheraton Adana'da buluştu

Geçmişi orta çağa uzanan, 1950’de kuruluşunu gerçekleştiren Chaine des Rotisseurs Derneği, ortak ilgi alanı yemek sevgisi üzerine kurulu olan üyelerden oluşuyor. Derneğin erkek üyeleri 'şövalye' olarak adlandırılıyor. Chaine Des Rotisseurs üyelerinin katılımı ile Sheraton Adana Otel'de gerçekleşen yemeğe, Chaine Des Rotisseurs Çukurova Yönetim Kurulu Başkanı İlter Varinli ve Sheraton Adana Otel Genel Müdürü Şenda Barreto Gomez ev sahipliği yaptı. Otel'in Villa Mare Restoran'da düzenlenen akşam yemeğinde konuklar, Executive Chef Sedat Köseoğlu ve ekibi tarafından hazırlanan çok özel bir menü ile ağırlandı.
 
Chaine des Rotisseurs Derneği üyeleri birbirinden leziz yemekleri tadarken bir yandan da yemeklerin içeriklerini dinlediler. Tüm katılımcılar için keyifli bir atmosferde gerçekleşen lezzetli akşam yemeğinin sonunda Executive Chef Sedat Köseoğlu, Genel Müdür Şenda Barreto Gomez, Yiyecek ve İçecek Direktörü Mehmet Ferman Doğan, mutfak ve servis ekibi, konuklar tarafından tebrik edildi.
 
CHAİNE KURALI: SOFRADA TUZ VE KARABİBER OLMAZ

Bir araya gelme amaçlarını, “Müşterek yetenekleri sayesinde bir sofrayı zevkli hale getiren restoran işletmecilerini, mutfak şeflerini, aşçıları ve servis personelini onurlandırmak ve birbirimizin tecrübelerini paylaşmak” olarak anlamlandıran üyeler, şeflere duyulan saygıdan dolayı tuz ve baharat kullanmıyor. Chaine des Rotisseurs yemeklerinde sigara içmek ve cep telefonu kullanmak da yemek bitimine kadar yasak. 
 
 


Bu Haber 08.06.2015 - 12:40:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.