Günay gitti, Ayasofya'nın ibadete açılması yeniden gündeme geldi

Günay gitti, Ayasofya'nın ibadete açılması yeniden gündeme geldi
Ertuğrul Günay’ın karşı çıktığı “Ayasofya’nın ibadete açılması” istemiyle yapılan başvuruları kabine değişikliğinin ardından işleme koydu.


 
Cumhuriyet Gazetesi'inde yer alan habere göre, TBMM Dilekçe Komisyonu, eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın karşı çıktığı “Ayasofya’nın ibadete açılması” istemiyle yapılan başvuruları kabine değişikliğinin ardından işleme koydu.
 
Konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na görüş sorulması amacıyla yazı gönderildiği ve Ayasofya’ya müze statüsü kazandıran Bakanlar Kurulu kararının incelemeye alındığı belirtildi.
Ayasofya’nın tekrar ibadethane statüsü kazanarak ibadete açılması için Bakanlar Kurulu’nun 1935 tarihli söz konusu kararının iptal edilmesi gerekiyor. Bu kapsamda yeni bir Bakanlar Kurulu kararı çıkarılması ya da TBMM Genel Kurulu’nda salt çoğunlukla kararın iptal edilmesi formüllerinin gündeme gelebileceği dile getiriliyor.

Eski Bakan Günay, Ayasofya’nın ibadete açılmasına sıcak bakmıyordu. En son Haziran 2012’de bu konu hakkında görüşlerini şöyle dile getirmişti: “Ayasofya 1500 yıl kadar önce yapılmış ve dünyanın en eski mabetlerinden biri. Bin yıl kendisini yapanların inancına hizmet etmiş, 500 yıl da İslam dünyasında bir cami olarak kullanılmış. Ancak kurulduğundan bu yana da ‘Yaradan’a hizmet etmiş bir mekân. Bugün de insanlığa hizmet ediyor. İstanbul’da bizim dünya güzeli, bütün İslam dünyasında en güzel, en başarılı mimari ve mistik açıdan en görkemli yapıya sahip camilerimiz var. İbadetlerimizi burada yapabiliyoruz.”
 
 
 


Bu Haber 16.02.2013 - 10:46:48 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.