GTI müşterilerinden kaç tanesi alternatif paket tur aldı?

GTI müşterilerinden kaç tanesi alternatif paket tur aldı?
İflas eden Türk tur operatörü GTI’ye ait paket turları devralan WTA-X Group, müşterilere alternatif tatil sunma sürecini başarıyla tamamladığını açıkladı. GTI müşterilerinden şu ana kadar 6 bin kadarının alternatif tatil aldığı belirtilirken, şirketin daha önceden sattığı paket turların bazılarının ise aynı fiyatla karşılanamayacağı ifade edildi.


İsviçre Merkezli grubun Alman’yadaki kolu olan AMA Reisen üzerinden gerçekleşen “rezervasyonların devralınması için oluşturululan teklifler” tamamlandı. GTI ve onun kardeş şirketi Buchmal Reisen üzerinden yapılan 60 bin rezervasyonu devralan şirket, ekim ayına kadar operasyonları tamamlayacak. GTI’ye iflas yöneticisi olarak atanan Dirk Anders, bu şirket üzerinden yapılan rezervasyonları iptal etmek yerine, alternatif tatil paketleri için müşterileri AMA Reisen’e yönlendirdi.

Konuyla ilgili olarak WTA-X tarafından yapılan açıklamada, GTI’nin iflasının 45 bin kişiyi kapsayan 15 bin 883 paket turu etkilediği belirtildi. Bunların içinden 19 bin 649 kişinin alternatif paket tur için şirkete başvurduğu ve 6 bininin alternatif paket tur aldığı ifade edildi. Ayrıca, şirkete yeni başvuruların olmasının beklendiği de kaydedild.

WTA-X Sözcüsü Dirk Rogl, AMA Reisen’in GTI mağdurlarına bazı paket turlar verirken, bazıları için aynı fiyatı veremediğini söyledi. Rogl, “GTI ile birlikte iflas eden Sky Airlines’takine benzer fiyatları bulmanın artık mümkün değil” ifadesini kullandı.

WTA-X ile iletişime geçmeyen müşterilerinin tatillerini iptal ederek paralarını geri alacakları belirtilirken, bu parayı alma sürecinin 2 – 3 ay sürebiliyor olmasına rağmen bazı müşterilerin alternatif tatil satın almak istenmediği ifade edildi.

Haziran ayında iflas eden Kayı Group’a ait GTI Travel ve Sky Airlines, 600 bin yolcusu ve 300 milyon Euro’luk iş hacmiyle Almanya’nın en büyük 6’ncı büyük tur operatörüydü.
 


Bu Haber 10.08.2013 - 11:35:26 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.