Görgülü kardeşlerden 'tutuklama kararı' iddialarına yanıt var

Görgülü kardeşlerden 'tutuklama kararı' iddialarına yanıt var
Hakkında tutuklama kararı çıktığı öne sürülen İsa ve Talha Görgülü, avukatları Ahmet Gürel aracılığıyla Sözcü Gazetesi’ne yönelik bir tekzip metni gönderdi. Sosyal medyada da yayınlanan metinde, Görgülü kardeşler hakkında tutuklama kararı çıktığı haberlerinin gerçek dışı olduğu vurgulandı.


Talha Görgülü’nün son olarak Almanya’da olduğu belirtilen metinde, iflas sürecinin yasal prosedürlere uygun olarak devam ettiği kaydedildi. Metni sizlere aktarıyoruz:

TEKZİP METNİ


İSA GÖRGÜLÜ VE TALHA GÖRGÜLÜ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI ÇIKTIĞINA İLİŞKİN HABER ASILSIZ VE GERÇEK DIŞIDIR.


12.11.2013 tarihinde Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan ve Turizm Güncel isimli internet sitenizde yer verdiğiniz “Almanya, Sky Airlines’ın sahibi iki kardeş aranıyor” başlıklı haberde; Sky Airlines ve GTİ Travel gibi şirketlerin sahibi olan İsa Görgülü ve Talha Görgülü’nün, GTİ Travel’in iflasını vermeden kısa süre önce şirkete ait 43 milyon Euroyu Almanya’dan Türkiye’deki kişisel hesaplarına aktardıklarını, bu sebeple Alman Mahkemesi tarafından haklarında tutuklama kararı çıkarıldığını ve Alman Savcılığı’nın iki kardeşi bulmak için Türkiye ve Rusya’da iz sürdüğüne dair yanıltıcı ve gerçekdışı bir haber yayınlanmıştır. Haberin devamında 41 milyon lira sermaye ile Sık-Ay Hava Taşımacılık, 71 milyon lira sermaye ile Kayı-Tur Turizm, 15 milyon lira sermaye ile Kara Kartal ve 43.5 milyon lira sermaye ile GTİ Turizm isimli şirketlerinin kurulduğu, GTİ Turizm’in işlemleri sürerken iflaslarının açıldığı ve Almanya’dan aktarılan paraların buralarda kullanıldığına dair yanıltıcı ve gerçekdışı ithamlar içeren ifadeler yer almaktadır.

İşbu haberde adı geçen İsa Görgülü ve Talha Görgülü hakkında verilmiş herhangi bir tutuklama kararı olmadığı gibi şirket hesaplarından kişisel hesaplarına para aktardıkları haberi tamamen asılsızdır. Yine haberde bahsi geçen ve milyonlarca lira sermaye ile kurulduğu iddia edilen şirketler yeni kurulmuş şirketler olmayıp, yeni kurulan herhangi bir şirket söz konusu değildir.

Zira Talha Görgülü 11.11.2013 tarihi öğle saatlerinde Köln Havalimanından Almanya’ya giriş yapmıştır.
Bu sebeple müvekkiller hakkında herhangi bir tutuklama kararı olmadığı aşikardır. Şirketlere ilişkin iflas süreci ise gerek Türkiye’de gerekse Almanya’da yasal prosedüre uygun şekilde devam etmektedir.

 Kamuoyunu yanıltıcı ve asılsız ithamlar içeren haberin müvekkiller İsa Görgülü ve Talha Görgülü ile hiçbir ilgisi olmadığından bu konuyla ilgili tekzip metninin düzenlenmesi zorunluluğu doğmuştur.

İlgili haberin internet sitenizde yayınlanması sebebiyle, müvekkiller hakkında bir tutuklama kararı olduğuna ilişkin şüphe uyandırılarak, kamuoyunun yanıltılmasının ve müvekkillerin prestijlerinin zedelenmesinin önü açılmıştır.

Aynı haberi kaynak göstererek veya kaynak göstermeksizin yayınlayan yayın kuruluşları müvekkillerin içinde bulunduğu haksızlığın artmasına sebebiyet vermektedir.

Müvekkillerimiz hakkında yapılmış olan bu haberin asılsız, gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltıcı olması sebebiyle yukarıda sunulan cevap ve düzeltme yazımızın Basın Kanunu’nun 14. Maddesi gereği ilgili yayımın yer aldığı sayfa ve sütunda aynı puntolarla ve aynı şekilde yayınlanmasını, derhal internet sitenizden kaldırılmasını ve işbu tekzip metninin yayınlanmaması ve/veya müvekkiller aleyhine yanıltıcı ve karalayıcı yayınların devam etmesi halinde, yasal haklarımız saklı kalmak kaydıyla,  sorumlular hakkında müvekkillerimizin uğradığı/uğrayacağı tüm maddi ve manevi zarara ilişkin her türlü yasal yollara başvuracağımızı tarafınıza ihtaren bildiririz.


Keşideciler Vekili

Av.Ahmet GÜREL



Bu Haber 13.11.2013 - 10:34:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • talha 05.03.2014 - 04:05

    talhabilgi@ok.de bana ulasin size adresini ve telefon vereyim

  • bir dost 08.02.2014 - 12:15

    zamanında yediklerinize sayın hepiniz beş para etmez insanları müdür yaptı bu insanlar

  • atila yilmaz 05.01.2014 - 03:31

    Kayi tur musterihizmetlerinden side bolgesi sorumlusuydum.ekim maasim ve mesailerim tarafima odenmesini istiyorum.

  • önder atlı 19.12.2013 - 06:00

    ALMA MAZLUMUN AHINI ÇIKAR AHESTE AHESTE ADIM ÖNDER SOY ADIM ATLI TELEFONUM 05456457171 KIRIKKALELİYİM SENE 2003 YILINDA RİVACOSTA OTELİNDE TABİ O ZAMAN SAHİBİ TALHA GÖRGÜLÜ İDİ İŞ KAZASI GEÇİRDİM SAKAT KALDIM MAHKEME HALEN DEVAM EDİYOR O DÖNEMİN HAKİMİ HAYRETTİN YAVUZLA ARALARI İYİ İKEN BENİM DAVAYI UZATTIKÇA UZATTILAR BU SENE SONUÇ AŞAMASINDA AMA ÇOK AHIMI ALDILAR BELKİDE BENİM AHIM TUTTU NE MUTLU DİYEMEYECEM YİNEDE BEN İNSANIM ÜZÜLDÜM...

  • otel rehberi 21.11.2013 - 02:19

    maaslarımızı yatırın artık.cunku iyi zamandan caldınız ve oynadınız.simdi paralar yatsın.

  • mağdur işçi 19.11.2013 - 06:01

    Ahmet bey merhaba, Bizlerin müvekkilerinize ulaşma şansımız yok siz onlar adına tum ıslerı yapabılıyorsanız bızlerın maaşlarımızı ne zaman alacagımız konusunda bızlerıde bılgılenrıbılırmısınız. Bızım borclarımız ne olacak bızım cocuklarımızın sucu ne ac kalmakmı. Cocugum olmasa bu sozlerı bıle yazmak ıstemem ama sadece onun ıcın caba verıyorum.Bızler ıcın degıl cocuklarımız ıcın bır yol gosterın haklarımızı almak ıcın.Bız yasal olarak nasıl bır ıslem yapmalıyızkı hakkımızı alalım.Ne cevap yazabılırmısınız.

  • rehber 17.11.2013 - 05:22

    hadi talha yatır arık otel rehberlerin maaslarını.yeterince beklettin artık.

  • rehber 16.11.2013 - 03:14

    nezaman biz otel rehberleri olarak paralarımızı alcaz.birileri bize yardım etsin lutfen.

  • bir mağdur daha 15.11.2013 - 05:00

    Her haber asılsız çıkmış fakat sonunda dogru çıktı. Adam Eve satışı, kayi tur iflası, gtidti iflası..... bu adamların prestiji yok. Helal etmem onların yaptıklarını.

  • maaaağdur 13.11.2013 - 11:35

    tabi orada burada tatil yapıp fotoğraf çektirip internet sayfalarında paylaşmaya benzemedi gazetedeki haber, ondan dolayı hemen yanlış haber diye damgalayın

  • KayıGroup Magduru 13.11.2013 - 01:40

    Peki Avukat Ahmet Gürel e sormak sterim madem müvekkilerinizin prestijlerini sarsıldı bu haber ile peki Kayıgroup ta calısıp tazminat alamayan bizlerin prestiji ne olacak?? (Evden atıldım borclarımı ödeyemedim bankalar peşimde prestij derseniz biz daha kötü durumdayız derim)cevap verirseniz sevinirim.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.