Google'dan seyahat pazarı için bir adım daha

Google'dan seyahat pazarı için bir adım daha

İnternet arama motoru Google, seyahat sektöründeki pozisyonunu güçlendirmek için bir adım daha attı.


Dünyanın en büyük internet arama motoru Google, seyahatle ilgili Google Trips app, Google Flights, Google hotels search gibi tüm ürünlerini 'Trips' adı altında topluyor.

Artık google.com/travel sayfasını ziyaret edenler, ilk önce uçuş, otel, seyahat rehberleri veya tatil paketi için araştırma yapmalarına olanak sağlayan 'Trips' ile karşılaşacaklar.

Google üzerinden olsun veya olmasın; seyahat rezervasyonunun yapılmasının ardından kullanıcılar Trips üzerinden yolculuklarının özetini çıkaran tüm rezervasyon makbuzlarını, onay kodlarını, seyahat bilgilerini tatil dönemlerindeki hava durumu bilgisi eşliğinde görebiliyor.

Seyahat ile ilgili ürünleri dağınık bir yapıda olan Google, şimdi bunların tamamını bir çatı altında topladı. Örneğin bir otel veya restorana rezervasyon yaptıysanız, Google haritalar üzerinden rezervasyon yaptığınız yeri ve rezervasyon saatinizi görebileceksiniz. Buraya tıkladığınızda rezervasyon onayınıza ulaşabileceksiniz. Haritalar aynı zamanda, civarda yapabileceğiniz şeyleri de listeleyecek.

Google Geziler sayfası halihazırda erişime açılmış durumda. Bu yeni sayfanın Google Geziler’in mobil uygulamasının işleyişini nasıl etkileyeceği ise şu an için tam olarak bilinmiyor. Ancak şirket Geziler sayfasında sunduğu özellikleri önümüzdeki dönemde Haritalar uygulamasına da entegre etmeyi planlıyor.



Bu Haber 17.05.2019 - 15:33:39 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.