CEO Erdem Tavas açıkladı: Galataport’ta neler olacak?

CEO Erdem Tavas açıkladı: Galataport’ta neler olacak?

Doğuş Grubu ile Bilgili Holding’in ortaklığında 1,5 milyar euro yatırımla inşa edilen Galataport, 2020 yılında kapılarını açmaya hazırlanıyor. Şirket yetkilileri, projede neler olduğunu detaylarıyla anlattı.


Doğuş Grubu ile Bilgili Holding’in ortaklığında yapımı devam eden Galataport, 2020’de kapılarını açmaya hazırlanıyor. Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları CEO’su Erdem Tavas projenin hangi aşamda olduğu be projenin neler barındırdığı ile ilgili İTO Haber’den E. Sahra Öztürk’e açıklamalarda bulundu.

Erdem Tavas, Proje Geliştirme, Pazarlama ve Kiralama Genel Müdür Yardımcısı İrem Yücel Kaymak ve Liman İşletme Genel Müdür Yardımcısı Figen Ayan projeyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

Galataport içinde 2 müze, 14 bin metrekarelik rekreasyon alanı, 250 perakende ve yeme-içme alanı, 43 metrekarelik ofis alanı ile spor ve sanatsal etkinlik alanları yer alacak. Proje bitiğinde toplamda 4 bin 500 kişi istihdam edilecek.

Proje, 1.5 milyar Euro’luk yatırımla, Boğaz’ın en güzel yerinde 1.2 kilometreye sahip sahil şeridini kapsayan, dünyanın en önemli destinasyon projeleri arasında.

galataport1

Galataport liman sahası olmanın ötesinde, ziyaretçilere açık bir yaşam alanı olacak. Projede Peninsula markasıyla illetilecek bir otel, kültür-sanat merkezleri, farklı segmentlere hitap eden markalar, kafeler, restoranlar yer alacak.

Kruvaziyer limanı için öngörülen açılış tarihi Mart 2020. 5 Nisan 2020’de de ilk geminin karşılanması planlanıyor.Ticari alanlar Mayıs 2020’de, otel ise 2020’nin sonunda açılacak.

Sahil şeridi erişime açık olacak. Bunu yapabilmek için terminal özel bir sistem ile kurgulanarak yerin altına alınıyor. Gümrüklü alan 3 metrelik özel bir kapak sistemi ile sahanın geri kalanından ayrışıyor.Yeni terminal, 20 bin metrekarede kurgulanıyor. Tamamlandığında rıhtıma aynı anda 3 büyük gemi bağlanabilecek. Bu şekilde günde 15 bin yolcuya hizmet verilecek.

Galataport sürekli yaşayan bir yer olarak planlandı. İstanbul’un ilk müze meydanı burada olacak ve yıl boyunca etkinlikler yapılacak. Projenin yaklaşık yüzde 35’i gastronomiye ayrıldı. Galataport’ta gastronomiden kültür-sanata, eğlencen dinlenmeye kadar geniş bir yelpazede seçenekler yer alcak. Projenin yeme-içme ve perakende alanları, Karaköy tarafında restore edilecek Paket Postanesi binasında ve yeniden Karaköy dokusuna uygun olarak inşa edilecek Salıpazarı tarafında bulunuyor.

Perakende ve yeme-içme alanları toplam 250 adet olarak planlandı. Yeme-içme ve perakende için kiralanabilir alanların toplam büyüklüğü 52 bin metrekare. Projede ayrıca 43 metrekarelik de ofis alanı ile 150 milyon dolara yapılan 177 odalı Peninsula oteli bulunuyor.

Kruvaziyer limanı yıl içinde mürettebat dahil toplam 1,5 milyon kişiye hizmet verebilecek. Tesise 7 milyonu yabancı ziyaretçi olmak üzere,yılda toplamda 25 milyon ziyaretçi bekleniyor.

galataport

2 bin 300 araçlık kapalı otoparkla, bölgedeki otopark sorunun da çözüm getirilmesi hedefleniyor. Bölgede toplu taşımanın daha etkin çalışması için otoritelerle görüşmeler yapılıyor.

Kruvaziyer gemilerinin planlamaları bir yıl önceden yapılıyor. Galataporta dönük 2020 rezervasyonları hız kazanıyor. Şu ana kadar Amerikalı, Avrupalı ve İngiliz gemi firmaları rotalarına Türkiye’yi ve İstanbul’u ekledi. 2020’de İstanbul Limanı’na rezervasyon yapan gemi firmaları arasında, dünyanın en büyük iki gemi firması olan Carnival Corporation ve Royal Caribbean Cruises başta olmak üzere Celebrity Cruises, Azamara, Viking Cruises, Holland America Cruise Line, Regent Seven Seas Cruises, Celestyal Cruises, Le Ponant, Silversea Cruises, Fred Olsen Cruises, Marella Cruises ve Wind Star Cruises bulunuyor.

Eski terminalin kapasitesi 4 katı büyüklüğüne çıktı. Modern bir havalimanı terminalinde ne varsa burada sağlanacak.

Sahadaki tarihi yapılar, özel tekniklerle restore edilecek. 14 bin metrekarelik meydanın ortasındaki saat kulesi, yere batık ve yan yatmış vaziyetteydi, günümüze kazandırıldı.

Türkiye’deki en büyük diyafram duvar imalatı da bu limanda yapılıyor. Boğazın kenarında dev bir havuz oluşuyor ve onun içinde inşaat yapılıyor.

Otobüs-taksi trafiği, bavul operasyonu yer altına alınacak.

Liman, 12 ay kullanılabilen bir liman olarak tanıtılacak. Kışın gelen gemilere indirim sağlanacak. Her ay tercih edilecek bir liman olacak.



Bu Haber 20.08.2019 - 10:04:41 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.