Gabriel Escarrer Julia, Melia Hotels'i oğluna bıraktı 

Gabriel Escarrer Julia, Melia Hotels'i oğluna bıraktı 
İspanyol milyarder Gabriel Escarrer Julia, otellerin yönetimini oğlu Gabriel Escarrer Jaume'a bıraktı.

Turizm Güncel - Dış Haberler

İspanya merkezli otelcilik şirketi Melia Hotels'in yönetim kurulu başkanlığı, baba Gabriel Escarrer Julia'dan oğlu Gabriel Escarrer Jaume'a geçti. Melia Hotels'i 1956 yılında, henüz 21 yaşında iken kuran baba Julia, geride kalan 60 yılı aşkın süre içinde şirketi 4 kıtada, 40 ülkede 400 oteli bulunan bir otelcilik devine dönüştürdü. 

Yapılan son yönetim kurulu toplantısında, baba Gabriel Escarrer Julia'ın emekliliğine, şu anda şirketin CEO'su olarak görev yapan oğlu Gabriel Escarrer Jaume'un ise şirketin yeni yönetim kurulu başkanı olmasına karar verildi. Baba Julia, icracı olmayacak şekilde, şirketin onursal başkanı olarak kalacak. 

Şirketi 1956 yılında 60 odalı bir oteli satın alarak Mallorca'da kuran 88 yaşındaki Escarrer Julia, geride kalan 68 yılda şirketi bir konaklama devine dönüştürdü. 

Forbes dergisine göre İspanya'nın en iyi 10 yöneticisinden biri olan ve İspanya'nın en etkili CEO'larından biri olarak değerlendirilen Julia, 2019 yılında İspanyol turizm örgütü Exceltur'un başkanlığına atandı.


Bu Haber 16.01.2024 - 11:05:15 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.