‘’Ne kadar güzel işler yaptık demek için yazmıyorum’’

‘’Ne kadar güzel işler yaptık demek için yazmıyorum’’

International MICE and Wedding Forum’u bu yıl 4. kez gerçekleştiren Inventum Global’in kurucu ortağı Fuat Ersoy; IMWF’u, forumun Türkiye’ye katkılarını, forumu gerçekleştirmek için nasıl çalıştıklarını ve etkinliğe destek verenleri yazdı. Ersoy, ‘’doğru bir fikriniz, bu fikri gerçekleştirmekle ilgili samimi hayalleriniz varsa, ne olur vazgeçmeyin’’ dedi.


İşte Fuat Ersoy’un kaleme aldığı ‘’Hayaller ve canım ülkem’’ başlıklı yazı:

12-16 Mayıs tarihleri arasında IMWF’un (International MICE and Wedding Forum) dördüncüsünü başarıyla gerçekleştirdik. Çok yoğun, çok stresli ama bir o kadar da özel, mutluluk ve gurur veren bir süreci geride bıraktık. Halen daha, teşekkür mesajlarına cevap vermeye çalışıyoruz. İnsanı, doğası, tarihi, kültürüyle başka birçok ülkenin sahip olmak için can atacağı güzelliklerimizi, uluslararası, üst düzey meslektaşlarımıza, canlı canlı, yerinde deneyimleterek yaşatma şansımız oldu.

''Dünya çağında servis üretebilme kaabiliyetimiz olduğunu gösterdik''

Daha da önemlisi, yola çıktığımız ilk günden beri savunduğumuz bir gerçeği, tevazu ve özgüvenle cümle aleme ispat ettiğimize inanıyorum. Nedir bu gerçek ? Ülkemiz Turizm sektörünün bileşenlerinin, dünya çapında servis üretebilme kabiliyetine sahip olduğu, uluslararası rekabette dünyada söz sahibi olduğumuz ve en üst sıralara adımızı gururla yazdırdığımız tek sektörümüz olan Turizm sektörünün, önemli oyuncularının bir araya geldiklerinde, el ele verip, bir gönül birlikteliği yaptıklarında, ürettikleri katma değerin paha biçilmez olacağının da canlı bir örneğini sergilemiş olduk. Bundan ötürü de, tüm yorgunluklarımızı unutturan haklı bir gururu, tüm sektör paydaşlarımızla keyifle paylaşıyoruz.

Başlıkta yazdığım gibi, tüm bunları mümkün kılan şey, yapabileceklerimizle ilgili hayaller kurmaktı başlangıçta, hayallerimizi gerçek kılan ise, bu hayallerimize bizimle birlikte inanan, ortak bir ideali paylaşan, değerli meslektaşlarımızın katılımı ve destekleriydi.

''Doğru bir amaç için birleşenlerin başaramayacağı şey yok''

Henüz daha yolun başındayız, ancak daha büyük hayallerimiz var, önce kendimize, sonra meslektaşlarımıza ve ülkemize sonsuz güvenimiz var. Canım ülkem ve ömrümün büyük kısmını içinde geçirdiğim turizm sektörüne büyük bir teşekkürü borç bilirim. Gerçekten de, doğru bir amaç etrafında gönülden birleşen meslektaşlarımızın, başaramayacağı hiçbir şey yok.

''Ne kadar harika şeyler yaptık demek için yazmıyorum''

Bu yazıyı kaleme alma sebebim, bakın biz ne kadar harika bir iş yaptık böbürlenmesi değil, uluslararası camiada ziyadesiyle takdir ve hatta hayranlık gören bir iş oldu IMWF. Ama, ondan da ötesi ve daha da önemlisi, ülkemize uluslararası saygın bir markayı hep birlikte kazandırdık. Yolumuz uzun ve rakiplerimiz bizden ilerideler, yine de başarıya inancımız tam. Sadece, hayal kurmak ve o hayal için büyük bir emeği, çabayı, akılla, dürüstlükle, samimiyetle ortaya koymanın neticesinin ne kadar harika olabileceğini, tıpkı bizler gibi birtakım hayalleri olan meslektaşlarıma belki de bir ilham olur diye naçizane düşünerek bu yazıyı yazdım.

imwf1

''Doğru bi fikriniz, samimi hayallriniz varsa...''

Maalesef, zaman zaman umutsuzluğa kapılmaya yatkın ya da imkansızlıklardan yakınan bir yapımız var, genellikle etrafımızdaki insanlar da hayallerimize dair çok da destekleyici olmayabiliyorlar. Ama doğru bir fikriniz, bu fikri gerçekleştirmekle ilgili samimi hayalleriniz varsa, ne olur vazgeçmeyin. Samimiyet ve kararlılık, eğer yeterince uğraşıyorsanız muhakkak herkeste karşılık buluyor.

Sektörümüzün, kendisiyle ilgili farkındalığa ve özgüvene muhakkak ihtiyacı var. Yaşadığımız birçok kriz ve dünya ekonomisindeki çalkantılı durumlar, coğrafi olarak yaşadığımız sorunlar, zorluklar ne kadar çok şeyi başardığımızı ve aslında üstesinden geldiğimiz sorunların da etkisiyle, ne kadar güçlü olduğumuzu idrak etmemize ve bu başarıyla yüzleşmemize pek de imkan vermeyebiliyor. Yine de lütfen vazgeçmeyin, gerçekten çok başarılı bir sektörün temsilcileriyiz, derdimiz henüz tam olarak anlaşılamasa da, yaklaşımlarla ilgili tam da istediğimiz seviyelere henüz gelemesek de, bizim birlikte başarabileceklerimizin bir sınırı yok.

Bizim tarafta ise, teşekkürü hakeden yüzlerce insan var, ben müsaadenizle başlıcalarını burada anmak ve şükranlarımı sunmak istiyorum. Bizlere birinci günden beri inanan ve desteğini esirgemeyen değerli büyüğümüz, Antalya Valimiz Sn. Münir Karaloğlu olmadan, bu yaptıklarımızı yapamazdık. Ülkemizin bayrak taşıyıcısı, gurur markamız Türk Hava Yolları üst yönetiminin bizlere duyduğu güven ve destek olmadan, bu yaptıklarımızı yapamazdık. Ülkemize çok önemli bir konaklama markası kazandıran, vizyoner iş insanı ve meslektaşımız Rixos Otelleri kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Fettah Tamince ile Rixos otelleri üst yönetimi olmasa bu yaptıklarımızı yapamazdık. ( Daha önceki forumlarımıza ev sahipliği yapan tüm değerli otellerimizin yatırımcı ve yöneticileriyle birlikte tabii ki ) Rixos Premium Belek MD si Sn. Özgür Çinkılıç ve Genel Müdürü Sn.Levent Akkiraz, tüm ekipleriyle birlikte bizleri ve konuklarımızı inanılmaz bir servis kalitesi ve misafirperverlikle ağırladılar, kendilerine de teşekkürü bir borç bilirim. T.C. Kültür ve Turizm Bakanımız Sn.Mehmet Nuri Ersoy ve Tanıtma Genel Müdürümüz Sn.Timuçin Güler de bizlerden güven ve ilgilerini eksik etmediler, teveccühleri için çok teşekkür ediyoruz.

''Kapımız açık''

Son söz, tüm meslektaşlarıma, ama sanki biraz daha fazla henüz kariyerinin başında olanlara, nasıl bir gelenekten geldiğinizi, ne kadar güçlü bir sektörün temsilcisi olduğunuzu lütfen unutmayın, bunu bilmek sizlere kuru kuru bir özgüven ve içi boş bir gururdan öte, mesuliyet yüklemekte. Lütfen, yapacağınız her işte, ölçeğiniz dünya standartları olsun ve her daim en yüksek standartların da ötesine geçmek için, kendinizi zorlayın ve geliştirin. Muhakkak hayalleriniz ve inancınız olsun, can-ı gönülden dilerim ki, bizim sağlamakta olduğumuz başarıların daha ötesi ve büyüğünü sizler sağlayın. Herkese açık çağrımdır, canım ülkemin tanıtımına katkı sağlayacak, her türlü proje için bilgi-deneyim paylaşımı ve eğer elimizden geliyorsa, ötesinde yardım için kapımız samimiyetle çalanlara her daim açıktır. En içten, şükran ve sevgilerimle…



Bu Haber 22.05.2019 - 14:36:23 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.