Fuara katılan turizmciler İngiliz pazarını değerlendirdi: Korkumuz yok!

Fuara katılan turizmciler İngiliz pazarını değerlendirdi: Korkumuz yok!
WTM 2013 Londra fuarına katılan Türk turizmciler, Türkiye'nin en büyük 3. pazarı olan İngiltere'ye dair Turizm Güncel'in sorularını yanıtladı. Fuara katılan Türk turizmciler hem Türkiye'nin hem de bulundukları bölgelerin durumunu değerlendirdiler.


Turizm Güncel

Sektör temsilcilerinin görüşlerini aktarıyoruz:



Yavuz Torunoğulları - FETOB Başkanı:

FETHİYE'DE NİTELİKLİ YATAĞA İHTİYAÇ VAR

"Fethiye'ye gelen İngiliz misafirlerimize sahip çıkmamız gerekiyor.  Antalya ile kıyaslandığında bizim yeni ve nitelikli yataklara ihtiyacımız var. Bunların çoğalması, havalimanının daha da güçlenmesini sağlayacaktır. Bu durum da tur operatörlerinin dikkatini çekecektir. Bu yüzden için otelciler birliği olarak yeni yatırımların yapılmasını bekliyoruz. İngiliz pazarını önemsemek zorundayız. Pazardaki aksiyonları takip etmemiz kaçınılmaz.

2014 SEZONU 2013'TEN DAHA İYİ OLACAK

2013, 2012’den daha iyi olacaktı ancak malum olaylar nedeniyle bazı kayıplar oluştu. Bu bir iki haftayı görmezden gelirsek, aslında 2012 yılından daha iyi bir sezon geçirdik. Şimdi yaptığımız görüşmelerden anlıyoruz ki, 2014, 2013’ten en az yüzde 10 anlamında daha iyi olacaktır. Bunu Muğla bölgesi için söylüyorum. Mısır gibi ülkelerden gelecek artış bunu destekleyecektir. Biz de buna göre hamleler yapmalıyız. Fethiye olarak öyle bir noktaya geldik ki, bizim ingiliz pazarından çekincemiz ya da korkumuz yok."




 Zafer Alkaya - Cornelia Diamond Golf Resort & Spa Genel Müdürü:


AVRUPA PAZARI GERİ DÖNÜŞ YAPTI

"Yaz aylarında İngiliz turistlerin Belek’e ilgisi giderek artıyor. 2014 yılı ile ilgili veriler de gayet iyi. İngiliz pazarında artılar var. Bu da İngiliz turistin Belek’e olan konsantrasyonu artarak devam ediyor demektir. İngiliz pazarının yanında Avrupa’da da artışlar görüyoruz. Bilakis Almanya’da. Avrupa pazarı geri dönüş yaptı diyebiliriz. Avrupa pazarı krizin etkilerinden de çıkmaya başladılar."




Ahmet Barut - Barut Hotels Yönetim Kurulu Üyesi:

KÖTÜ OLMASI İÇİN NEDEN YOK

"İngiliz pazarı hakkında yorum yapmak için şu anda çok erken ancak genel olarak 2014 yılı iyi geçer diye tahmin etmiyorum. Kimse sinyal vermiyor ama kötü olması için özel bir sebep yok. Fiyat çok artmış olur, savaş olur gibi nedenler yok. Somut veriye dayalı birşey söylemek şu an mümkün değil. Aralık ayında forcast alıyoruz. Hissiyatım iyi olacağı yönünde. Bu arada Dedeman’ın inşaatı mayıs ayında bitecek."


 

Korhan Kelebek - GETOB Yönetim Kurulu üyesi:


İNGİLTERE ÖKSÜRÜYOR, BİZ HAPŞIRIYORUZ

"Yaptığımız görüşmelerde 2014 verileri, 2013’e göre gelişme gösteriyor. Dalaman bölgesine erken rezervasyon satışlarında yaklaşık yüzde 5 artış kaydedildi. İngiliz pazarı, Dalaman bölgesinin lokomotifi… İngiltere öksürdüğü zaman bir hapşırmaya başlıyoruz. Buradaki gelişmeler, bölgemiz adına önemli. Biz yaptığımız toptancılarda ve görüşmelerde Türkiye adına negatif bir şey yok. Yüzde 5’lik bir artış olacağını düşünüyoruz. Alternatif pazarlara yönelmek için çalışmalar yapıyoruz ancak bölge kısıtlı. Biz İngiltere pazarına ilave olarak bu pazarların açılmasını istiyoruz. Özellikle İskandinav bölgesi  bizim için çok önemli. Bölgeye ancak 50 bin İskandinav turist iniyor. Bunu geri almak için uğraşıyoruz. Fransız ve İtalyanlar üzerinde de çalışıyoruz. İyi bir pazar çeşitliliği sizi daha bağımsız kılıyor."




 Volkan Çavuşoğlu -   Akkanat Holding Turizm Grubu Satış ve Pazarlama Direktörü:


GOLFTE YÜZDE 15-25'LİK ARTIŞ BEKLENİYOR

"WTM'de İngiliz golf acentalarıyla önümüzdeki yılı konuştuk. Tur operatörleri Belek bölgesinde 2012 yılına göre 2013 rakamlarında yüzde 25 civarında artış olduğunu ifade ettiler. 2014 için yaklaşık yüzde 15-25 arası artış öngörüyorlar. Bu fuar, golf için bir etiket. Britanya'da 2.5 milyon golf oyuncusu var. Yaklaşık 2 bin 500 golf sahası bulunuyor. 
Britanya'dan Türkiye'ye Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran'ın ilk haftasına kadar golfçüler geliyor. Bu insanlar rezervasyonlarının 8 ay önceden yapıyorlar. Bu yüzden planlamalarımızın uzun vadede olması gerekiyor."




TUROB Başkan Yardımcısı Müberra Eresin

POTANSİYEL ENİNDE SONUNDA ORTAYA ÇIKACAK

Son 3-4 İstanbul’a İngiltere’den gelen turist sayısı artıyor. Bu süreçte biraz kesintiye uğramış olabilir ancak buradaki potansiyel eninde sonunda ortaya çıkacaktır. . Burada yaptığımız görüşmelerde de herkes aynı fikirde. Mart ayından itibaren İngiliz pazarı da İstanbul için daha iyi iş vermeye başlayacaktır.


 


Bu Haber 07.11.2013 - 16:06:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.