Alman tur operatöründen Türkiye'deki otelleriyle ilgili açıklama

Alman tur operatöründen Türkiye'deki otelleriyle ilgili açıklama

Alman tur operatörü FTI'ın otelcilik markası MP Hotels, Türkiye'de bulunan tesisleriyle ilgili açıklama yaptı. Şirket bazı tesislerini yeniden açmaya hazırlanırken, kapsamlı bir hijyen planını da hayata geçiriyor.


Almanya-Münih merkezli tur operatörü FTI'ın otelcilik şirketi MP Hotels, Türkiye'de bulunan tesislerinden bazılarını açacağını belirtti. MP Hotels tarafından yapılan açıklamada, şirketin alanında uzman iki hijyen ve güvenlik firması ile anlaştığı ve 'Temiz 2.0' adlı planla tesislerde hijyen ve güvenliğin sağlanacağı kaydedildi.

İki şirketle anlaştı

MP Hotels, küresel hijyen şirketleri Ecolab ile sağlık, güvenlik ve hijyen belgelendirme kuruluşu Cristal International Standards ile bir araya geldi. Amaç, hem misafirlerin hem de çalışanların güvenliğini sağlamak için bütünsel bir program oluşturmak.

MP Hotels CEO’su Roula Jouny “Seyahat kısıtlamaları kaldırılır kaldırılmaz, dünya çapındaki otellerimizde faaliyetlerimize devam etmeye hazırız. Ayrıca, grup olarak COVID-19'u kontrol altında tutmak için benimsediğimiz gelişmiş süreçlere ve değişikliklere verilen Temiz 2.0 adlı yeni projemizi duyurmak istiyoruz. Kendimizi COVID-19'suz bir dünyaya adadık. Uygulamalarımız, en üst seviyede misafirperverlik sunmak için, gelişmiş bir güvenlik, sağlık koruması ve empati sağlayarak, bu hastalık tehdidini ortadan kaldırmak için gerekli kolektif küresel insan çabasının bir parçası” dedi.

Daha sıkı denetim

Bu hijyen uygulamalarının çoğunun yıllardır yürürlükte olduğunu, ancak yeni geliştirmeler nedeniyle yeniden öğrenilmesi gerektiğini kaydeden Jouny, “Bu nedenle, yeniden açılış aşamasına girmeye başladığımızda, çalışan eğitimine, denetime ve daha sıkı izlemeye özellikle odaklanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

MP Hotels, tesis alanlarında güçlendirilmiş ve uzmanlaşmış temizlik prosedürleri uygulayacak. Bunlara lobiler, asansörler, restoranlar, Spa, fitnes alanları, misafir odaları, mutfak ve personel kullanım alanları dahil. Ekip üyeleri her alan için ayrı temizlik talimatları ve kontrol listeleri ile eğitilmekte. Bu şekilde, yeni önlemler daha kolay benimsenecek ve uyum sağlanacak.

Temizlik önlemlerine ek olarak, yoğun yaya trafiğine sahip noktalara el dezenfektanlarının yerleştirilmesi, ekip üyelerine maske ve eldiven gibi koruyucu donanımların sağlanması, restoran ve bar alanlarında sosyal mesafe önlemleri tüm otellerde uygulanacak. Otel girişlerindeki ateş ölçer kontrolleri de riski azaltarak güvenliği sağlamak için bu kapsamlı yaklaşımın bir parçası olacak.



Bu Haber 27.05.2020 - 16:23:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.