FTI açıkladı: Alman turistler en çok hangi ülkelerde koronaya yakalandı

FTI açıkladı: Alman turistler en çok hangi ülkelerde koronaya yakalandı
Koronavirüsün delta varyantı seyahat güvenliği üzerinde soru işaretleri oluştururken, Alman tur operatörü FTI, 1 Haziran-22 Temmuz dönemine ilişkin verileri açıkladı.

TurizmGüncel - Dış Haberler

Hem Türkiye'de hem de dünya genelinde hızla yayılmaya başlayan koronavirüsün delta varyantı, seyahat güvenliği ile ilgili de soru işaretleri oluşturuyor.

52 günde 3 ülkeye 225 bin turist götürdü

Bu duruma açıklık getirmek isteyen Alman tur operatörü FTI, 1 Haziran ile 22 Temmuz arasında Türkiye, İspanya ve Yunanistan'a götürdüğü misafirlerdeki vaka sayılarını açıkladı.

Haziran başından bu yana Türkiye, İspanya ve Yunanistan'a 225 bin turist götürdüğünü açıklayan FTI, şu bilgileri paylaştı:

İspanya 0,05, Yunanistan 0,02, Türkiye 0,11

"Mallorca ve Kanarya Adalarına giden 41 bin FTI müşterisinden sadece 22'sinin testi pozitif çıktı. Buradaki oran 0,05. Yunanistan'a götürülen 68 bin misafirden 12'sinin, Türkiye'ye götürülen 117 bin misafirden ise 125'inin testi pozitif çıktı. Bulaşı oranı Yunanistan'da 0,02, Türkiye'de ise 0,11. Destinasyonların hiçbirinde misafirler ağır hastalık geçirmedi, hastaneye kaldırılmadı."

Schiller: Seyahat etmek güvenli

Ana destinasyonlardaki düşük vaka sayılarının seyahatin güvenli olduğunu gösterdiğini ileri süren FTI CEO'su Ralph Schiller, bu durumun 27 Temmuz'dan itibaren "yüksek insidans" bölgesi olarak sınıflandırılan İspanya için de geçerli olduğunu kaydetti.



Bu Haber 26.07.2021 - 09:02:43 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Yıldırım 27.07.2021 - 08:16

    İlk önce gelen misafir sayısını hatırlatmak isterim yani bizde Türkiye de bulaşma oranı daha az haberi İyi okuyun lütfen

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.