''Thomas Cook'un iflasının ardından satışlarımız patladı''

''Thomas Cook'un iflasının ardından satışlarımız patladı''
TUI CEO'su Fritz Joussen, Thomas Cook'un iflasının ardından tatil satışlarında patlama yaşadıklarını söyledi.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Thomas Cook'un iflası, şirketin en büyük rakibi TUI'ye yaradı. TUI CEO'su Fritz Joussen, Thomas Cook'un iflas etmesinin ardından şiketin tatil satışlaında adeta patlama yaşadıklarını söyledi.

Tur operatörünün tatil satışışlarının geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artıda olduğunu kaydeden Joussen, mevcut satışların kapasite artışının bir miktar üzerine çıktığını ifade etti. Fritz Joussen, satış fiyatlarının ise geçen yılın yüzde 3 üzerinde olduğu bilgisini verdi.

Almanya’da 500, İngiltere’de 1 milyon yolcu artışı hedefi

Hissedarlarla yaptığı yıllık toplantıda konuşan TUI CEO'su Fritz Joussen, ''Thomas Cook'un iflasının ardından işlerimizde adeta patlama yaşanıyor. Ocak ayında, şirket tarihinin en iyi satışını yaptık. Thomas Cook'un iflasının ardından otel portföylerini güçlü bir şekilde genişleterek Almanya, İngiltere ve Benelüks ülkelerindeki pazar payımızı arttırdık. 2020 yılında Almanya'daki yolcu sayımızı 500 bin, İngiltere'deki yolcu sayımızı ise 1 milyon arttırmayı hedefliyoruz. Diğer taraftan, azalan uçak kapasiteleri nedeniyle genel olara tur operatörlüğü pazarında kısmi bir daralma yaşanması muhtemel.'' diye konuştu.



Bu Haber 14.02.2020 - 12:08:57 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.