562 milyon $’a şirketi alamadı, 14 milyon $’a markaları satın aldı

562 milyon $’a şirketi alamadı, 14 milyon $’a markaları satın aldı

Thomas Cook'un yeniden sermayelendirilmesinin görüşüldüğü dönemde 562 milyon dolar ödemeye razı olan Çinli Fosun, iflas sonrası şirketin en önemli markalarını 14.2 milyon dolara satın aldı. Fosun’un bundan sonra nasıl bir yol izleyeceği ise henüz bilinmiyor.


TurizmGüncel – Dış Haberler

22 Eylül'de iflas eden Avrupa'nın ikinci büyük seyahat grubu Thomas Cook'un marka haklarının Çinli yatırım şirketi Fosun'a satıldığı geçtiğimiz cuma günü medyaya yansımıştı.

14.2 milyon dolara satın aldı

Thomas Cook ve ona bağlı marka hakları, 11 milyon pounda (14.2 milyon dolar) Çin merkezli yatırım şirketi Fosun'a satılmıştı. Söz konusu satış Thomas Cook, Casa Cook, Cook's Club, domainler, yazılımlar ve sosyal medya hesapları ve uluslararası alanlardaki diğer lisansları içeriyor.

Thomas Cook iflas etmeden önce yüzde 18'le şirketin en büyük hissedarı olan ve Thomas Cook'un yeniden sermayelendirilmesi için 450 milyon pound (562 milyon dolar) ödemeye hazır olan Fosun, şimdi 14.2 milyon dolar ödeyerek şirketin en önemli markaların telifini satın almış oldu.

Eski çalışanlar: Utanç verici, hakaret...

Satış haberi sonrası işini kaybeden Thomas Cook çalışanları sosyal medyada adeta ateş püskürdü. Satışı 'utanç verici' diye nitelendiren çalışanlar, 'bu bize yapılmış bir hakaret' ifadelerini kullandı.

‘Thomas Cook markalarının sinerjisini kullanarak iş genişleteceğiz’

Fosun Turizm Grubu Başkanı Qian Jiannong, Thomas Cook'un marka değerine her zaman inandıklarını belirtmiş, Thomas Cook markalarına ilişkin yüksek bilinirliği Çin'in outbound turizminde büyümek için kullanacaklarını açıklamıştı. Qian Jiannong, ''Öte taraftan yeni otel markaları (Csa Cook, Cook's Club TGN), destinasyonlarda sunduğumuz konaklama seçeneklerini genişletecek. Dünyanın her tarafında ''FOLIDAY'' (Fosun Holiday) ekosistemi altında kaliteli bir tatil deneyimi yaşatacağız. Satın almanın ardından, Thomas Cook markalarının sinerjisini kullanarak iş genişletmeye odaklanacağız.'' dedi.

Fosun, satın aldığı Thomas Cook’a ait markalarla nasıl bir strateji izleyeceğini henüz açıklanmış değil. Fosun’un, Thomas Cook’un 555 mağazasını satın alan Hays Travel aracılığıyla paket tur satmaya devam edeceğine ilişkin iddialar da bulunuyor.



Bu Haber 04.11.2019 - 15:25:52 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.