Hangi şirket Intourist'i satın almak istiyor?

Hangi şirket Intourist'i satın almak istiyor?

İflas etmeden önce Thomas Cook'un en büyük hissdarı olan Çinli yatırım şirketi Fosun'un, Thomas Cook'un Rusya ayağı Intourist'i satın almayı planladığı belirtiliyor.


TurizmGüncel - Dış Haberler

Thomas Cook'un iflasının ardından, şirketin Rusya ayağı Intourist'in geleceği merak konusuydu. Bilindiği üzere, şirketin İskandinavya ayağı ile Almanya'daki hava yolu şirketi Condor kurtarılmış, diğer ayakları iflas başvurusunda bulunmak durumunda kalmıştı.

Operasyonlarına devam etme kararı almıştı

Intourist ise finansal ve operasyonel olarak Thomas Cook-İngiltere'den bağımsız olduğunu belirterek operasyonlarına devam etme kararı almıştı.

Intourist ile ilgili şu sıralarda önemli gelişmeler yaşanıyor. Yüzde 18'le Thomas Cook'un en büyük hissedarı olan ve iflastan önce şirketin yeniden sermayelendirilmesi yoluyla tur operatörlüğü bölümünün yüzde 75'ini, hava yolu bölümünün ise yüzde 25'ini kontrol etmesi planlanan Fosun, şimdi de Intourist'i satın almayı planlıyor.

Thomas Cook görüşmeleri sonuçsuz kalınca yönünü Intourist’e çevirdi

Intourist'e yakın kaynakların Izvestiya gazetesine verdiği bilgiye göre, Thomas Cook'un yeniden sermayelendirilme görüşmelerinin başarısızlıkla sonuçlanmasının ardından Fosun'un ilgisi Intourist'e çevrildi ve şirketten buna dönük gayri resmi talep geldi.

Konuyla ilgili olarak görüşüne başvurulan Intourist yetkililerinin ise yorum yapmaktan kaçındığı ancak, ''Intouist ciddi yatırımcılar için ilginç bir varlık'' değerlendirmesini yapmakla yetindi.

‘’Çok yüksek olmayan bir bedel öder’’

Fosun'un Intourist'i satın almak için gerekli parayı, İngiltere'deki kayyum idaresine ödemesi gerekiyor. Fosun'un şirkette bulunan yüzde 18'lik hissesinin karşılığında Intourist'i almasının söz konusu olmadığı, satın alma için belli bir bedel ödemesi gerektiği ancak bu bedelin çok yüksek olmayacağı düşünülüyor.



Bu Haber 03.10.2019 - 10:01:14 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.