Fosun, Çin'deki ikinci otelini de yeniden açtı, Avrupa için tarih verdi

Fosun, Çin'deki ikinci otelini de yeniden açtı, Avrupa için tarih verdi
Çinli turizm şirketi Fosun, ülkedeki ikinci otelini yeniden operasyona açtı.

TurizmGüncel – Dış Haberler

Doluluk yüze 70

Batılı ülkeler ve ABD, koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, salgının ortaya çıktığı Çin'den dikkat çeken haberler gelmeye devam ediyor. 28 Mart'ta Hainan Adası'nda bulunan 1.314 odalı Atlantis Sanya isimli tesisi yeniden açan Fosun Turizm Grubu, şimdi de Shanghai yakınlarında bulunan 301 odalı Club Med Joyviewer Anji Resort'ü hizmete açtı. 28 Mart'ta açılan Atlantis Sanya'da doluluk oranının yüzde 70 olduğu açıklandı.

40 ülkede 66 tesis işletiyor

2015 yılında Club Med'i satın alan, 2019 yılında ise Thomas Cook'u satın almak için uzun süreli görüşme yapan ve son anda şirketi almaktan vazgeçen Fosun Turizm Grubu, geçtiğimiz yıl 17.3 milyar yuan (2 milyar 450 milyon dolar) gelir elde etmiş, şirketin karı ise 86 milyon dolar olmuştu. Fosun’un sahip olduğu Club Med, dünyanın 40 ülkesinde 66 tesisi işletiyor.

''Çinliler seyahat için çok iştahlı''

Fosun Turizm Grubu CEO'su Jim Qian, Çin yeni yılı tatilinden ve hafta sonu kaçamaklarından uzun süredir mahrum kalan Çinlilerin seyahat için iştahlı olduğunu belirtti. Yurt dışı seyahatlerin olmaması nedeniyle şu anda yurt içi pazarın daha da güçlü olduğuna dikkat çeken Jim Qian, an itibariyle Çin'de 120-140 milyonluk bir potansiyel seyahatçi kitlesinin bulunduğuna dikkat çekti. Qian, ''Sanıyorum iç pazar hiç olmadığı kadar güçlü olacak.'' ifadelerini kullandı.

''Avrupa’daki tesisler haziranda açılır''

Club Med tesislerinin adım-adım, ülke-ülke açılacağını belirten Jim Qian, ''Club Med Joyview Anji 6 Nisan itibariyle yeniden kapılarını açtı. Bunu, kış otelleri haricindeki diğer oteller takip edecek. Mayıs ayı gibi güney Asya'daki tesislerin, hazirada da Avrupa'daki tesislerin yeniden hizmete girmesini bekliyoruz.'' şeklinde konuştu.



Bu Haber 16.04.2020 - 11:55:38 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.