Foça’daki Fransız tatil köyü Kasım’da satılıyor

Foça’daki Fransız tatil köyü Kasım’da satılıyor
2 Kasım'da kapalı teklif usulüyle İzmir Defterdarlığı tarafından yapılacak ihalede muhammen bedelin, 67 milyon 550 bin lira olarak belirlendiği açıklandı


İzmir Defterdarlığı, Fransız Tatil Köyü adıyla bilinen ve açık büfe, animasyon gösterileri gibi Türk turizmine birçok ilki kazandıran Club Med Foça Tatil Köyü'nü satışa çıkardı. 1970 ve 1980'lerde, Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Mükeyyen Senar, gazeteci Abdi İpekçi gibi isimlerin uğrak yeri olan tatil köyü için, 67 milyon 550 bin lira muhammen bedel belirlendi. İhale, 2 Kasım saat 11.00'de, kapalı teklif usulüyle gerçekleştirilecek. İhaleye katılacak yatırımcılar için geçici teminat bedeli ise 6 milyon 755 bin lira olarak belirlendi.

Foça Tatil Köyü, 2007 yılında Emekli Sandığı'ndan Hazine'ye devredildi. Toplam 141 bin 380 metrekare büyüklüğündeki tatil köyü, 4 yıldır atıl şekilde bekliyordu. İzmir Defterdarı Mehmet Beceren, 2006 yılında Emekli Sandığı'nın bağlı olduğu Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan ancak özelleştirme süreci kesintiye uğrayan Foça Tatil Köyü'nü 4 yıl sonra yeniden satışa çıkardıklarını açıkladı. 2007 yılında Hazine'ye devredilen tatil köyü için 3 yıl boyunca titiz şekilde çalıştıklarını belirten Beceren, 2 Kasım'da satış ihalesini düzenleyeceklerini söyledi. Foça Tatil Köyü'nün 141 bin 380 metrekarelik büyüklüğü, doğal güzelliği, içinde barındırdığı iki ayrı koyu ile yerli ve yabancı yatırımcıların ilgisini çekeceğine söyleyen Beceren, "Tatil köyünü alan kişi, 5 yıl emlak vergisinden muaf olacak. Satış bedeli ise 2 yıl boyunca ve 8 ayrı taksitte ödenebilecek" dedi.

Beceren, tesislerin yabancı yatırımcıya satışının önünde prensip olarak engel olmadığını belirterek, "Tatil köyü uzun vadeli yatırımlara konu olabilecek. Güneş, deniz, kum turizminin dışında spor, kongre, sağlık gibi farklı turizm alanlarına hizmet verebilir. Ekonominin, turizmin gidişatına göre farklı yatırımlar yapılabilir. Bu coğrafyada bu kadar güzel başka bir tesis yok. Farklı tür yatırımlarla Foça'da kısa süreli turizm sezonu uzatılabilir. Bu satışın İzmir ve Foça ekonomisi için önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Ünlüler de tatil için geliyordu


1967 yılında kurulan ve 2005'te kapanan Club Med Foça Tatil Köyü, Kuşadası Club Med'le birlikte Türkiye'deki tatil köyü konseptinin ilk örnekleri arasında yer aldı. Sadece Fransız turistlere hizmet veren tesis, Türkiye'den de ünlüleri ağırlıyordu. Geçmişte, sanatçılar Ajda Pekkan, Nükhet Duru, Mükeyyen Senar, Neco, gazeteci Abdi İpekçi, cemiyet hayatının tanınmış isimleri Selma Türkeş, İstanbul'daki Hotel Les Ottomans'ın sahibi Ahu Uysal gibi pekçok ünlü isim, tatillerini Foça'daki bu tatil köyünde geçirirdi. Foça'daki tesis, ilk açık büfe yemek uygulaması, animasyon gösterileri gibi Türk turizmine birçok ilki kazandırdı. Tesisin alışveriş merkezi de çok gözdeydi.(Yeniasır)


Bu Haber 06.10.2010 - 08:22:53 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.