Turizmcileri şaşırtan fuar bu yıl 17 Kasım’da

Turizmcileri şaşırtan fuar bu yıl 17 Kasım’da

Geçtiğimiz yılın ekim ayında ilki yapılan ve beklenenin üstünde bir ilgiyle karşılanan FTT Fuarı (Fly to Turkey) bu yıl kasım ayında kapılarını açıyor.


TurizmGüncel

Fly to Turkey Fuarı, Almanya’nın Paderborn Havalimanı’nda ikinci kez düzenleniyor. Geçtiğimiz yıl yapılan ve hem Alman tatilcilerden hem de Türkiye’deki otelcilerden yoğun ilgi gören fuar, bu yıl 17 Kasım’da kapılarını açacak.

Geçen yıl 22 stant açıldı, 6 bin kişi ziyaret etti

Bölgede faaliyet gösteren Reise Büro Al-Star ve Işık Turistik tarafından Paderborn Havalimanı iş birliği ile düzenlenen FTT Fuarı’nı geçtiğimiz 6 bin tüketici ziyaret etti. Tur operatörleri, uçak şirketleri ve otellerin 22 stantla katıldığı fuara bu yıl talebin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

‘Fuar hedefine ulaştı’

Işık Turistik’in Genel Müdürü Yasin Yüksel, Türkiye’nin tanıtımına ve imajına katkı sunmak amacıyla başlattıkları fuarın hedefine ulaştığını söyledi. Fuara katılan otellerin uçak şirketlerinin ve tur operatörlerinin fuarı ziyaret eden 6 bin Paderbornlu ile buluşma fırsatı yakaladığını kaydeden Yüksel, ‘’Geçtiğimiz yıl 22 stant alanımız vardı. Yoğun ilgiden dolayı bu yılki fuar öncesi stantların tamamı şimdiden doldu. Stant sayımızı arttırmak için çalışma yürütüyoruz. Bu yıl fuarı 17 Kasım’a almamızın nedeni ise, katalogların o tarihe yetişmesi.’’ dedi.

ftt1

‘Bu sene de fuardaki yerimizi alacağız’

Geçtiğimiz yıl fuarda stant açan Side Royal Hotels Genel Müdür Yardımcısı Erol Sanat ise, fuarın son derece başarılı geçtiğini söyledi. Sürüdürülebilir tanıtım için bu tip organizasyonların önemine işaret eden Sanat, ‘Almanya’daki Türk seyahat acentelerinin böyle bir fuar düzenlemesi bizler için gurur kaynağı. Side Royal Hotels olarak fuarda bu yıl da yerimizi alacağız ve başka bir başarılı organizasyona hep birlikte imza atacağız.’’ dedi.

‘Almanların akın akın gelmesi bizi şaşırttı’

Sunis Hotels’in sahiplerinden Mehmet Ali Karamancı ise, geçtiğimiz yıl fuara katılırken büyük bir beklenti içinde olmadıklarını, ancak fuara olan ilginin kendilerini şaşırttığını söyledi. Karamancı, ‘’Küçük bir etkinlik olacağını fazla yoğunluk yaşanmayacağını düşünmüştük. En büyük dezavantajı ise ilk defa yapılıyor olmasıydı. Açıkçası daha çok ‘acenteci arkadaşlara destek olalım’ diye gitmiştik. Ancak fuarın açılışıyla birlikte Almanların akın akın fuara gelmesi bizi şaşırttı. Elimizdeki promosyon malzemesi öğlen olmadan bitti. İlk defa yapılmasına rağmen fuarda bir aksaklık yaşanmadı, organizasyon iyi yapılmıştı. Kurulan hediyelik eşya ve her mutfaktan yemek stantları, komedi gösterileri ve müzikler çok güzeldi. Nursel Günaydın, Yasin Yüksel ve Barış Altun’a başarılı organizasyon için teşekkür ediyorum. Bu yılki fuar için de önceden stant yerimizi aldık.’’ değerlendirmesini yaptı.

ftt2



Bu Haber 11.06.2019 - 15:14:29 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.