Flixbus'ın modeli Türkiye'ye uymadı, şirket geri adım attı

Flixbus'ın modeli Türkiye'ye uymadı, şirket geri adım attı
Geçtiğimiz yıl Kamil Koç'u satın alarak Tükiye pazarına giren Almanya merkezli Flixbus'ın bütçeli otobüs işletmeciliği modeli Türkiye'ye uymadı, muavinler geri döndü.

Kamil Koç'u satın aldıktan sonra muavin uygulamasını ve ikramları kaldırarak numarasız koltuk uygulamasına geçen Flixbus'ın işletme modelinin Türkiye'ye uymadığı ve yolculardan gelen tepkiler üzerine otobüslerde yeniden muavin çalıştırılmaya başlandığı belirtildi.

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, satış işleminin ardından otobüslerde muavin uygulamasını kaldıran ve biletleri koltuk numarasız satan Flixbus, yolculardan tepkiler üzerine geçtiğimiz hafta bu kararından kısmen geri adım attı. Şirket, uzun hatlarında muavin uygulamasına yeniden başladı.

''Alman sistemi Türkiye'ye uymaz dedik''

Kararı Hürriyet’e değerlendiren Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Başkanı Birol Özcan, şunları söyledi: “Bu şekilde rekabet olamayacağını biz en baştan kendilerine söyledik, ‘Alman sistemi’ Türkiye’de tutmaz dedik. Eskiden otobüslerde buzdolabı yoktu, yanımıza yolluk alır otobüse binerdik. Şimdi yolcu lüks hizmete alıştı. Saatlerce yol giderken siz bir su istemez misiniz? Muavinsiz nasıl olacak? Otobüse bindiğinizde inerken, valizinizi nasıl bagaja koyacaksınız? Koltuk numarasını da kaldıracaklardı ama hepsinden vazgeçmişler. Uygulamayla fiyat kıracaklardı ama, çok tepki alıyorlardı. Sonunda dediğimize geldiler.”



Bu Haber 10.03.2020 - 08:34:54 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet KESKİN 11.03.2020 - 06:43

    Alman modelinin Türkiye’de tutmayacağını bende söylemiştim çünkü; Almanlar kurallı yaşar biz ise karnımız aç olsada saltanatımızı bozmayan millet olduk. Yani Osmanlı dönemindeki gibi lale devrini yaşıyoruz.

  • Turizmci 10.03.2020 - 09:37

    Metro da Cash&Carry diye dayatmıştı ama kısa zamanda Creditcard&Carry olmuştu.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.