''Karşımızda devletin kurumu var, yasal dayanağımız yok''

''Karşımızda devletin kurumu var, yasal dayanağımız yok''

Hatay ve Antakya'da acentelerle bir araya gelen TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yasa taslağına bilet satışıyla ilgili acentelerin münhasır hizmeti' maddesi koyduklarını söyledi. THY gibi bir devlet kurumu kaşısında henüz bir yasal dayanaklarının olmadığını kaydeden Bağlıkaya, ''mücadeleye devam ediyoruz.'' dedi.


TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bilgilendirme toplantıları kapsamında İskenderun ve Antalya'daki seyahat acenteleriyle bir araya geldi. Bağlıkaya, güvenli tatilin ancak doğru bir denetimle mümkün olduğunu söyledi.

Kaçak faaliyetle mücadelenin en faz ağırlık verdikleri konuların başında geldiğini kaydeden Bağlıkaya, acentelerini ziyaret ederek onların sorunlarını dinledi.

‘’Yasal bir dayanağımız olmadığı için THY bizi dinlemiyor’’

Devamında Antakya'daki yemekli toplantıda acentelerle bir araya gelen Bağlıkaya, hava yolu bilet satışı ile mücadeleye devam ettiklerini söyledi. Bağlıkaya, ''Hiçbir şeyin peşini bırakmış değiliz. Ama bu durumla ilgili en önemli ve en zor konu; karşınızda Türk Hava Yolları gibi bir kurum var. Devletin kurumu ve devletin kurumu biz ne yaparsak yapalım sonuç itibarıyla yasal bir dayanağımız olmadığı için bizi dinlemiyor. Ama biz onların yolunu aşındırmaya, onlarla müzakere etmeye, onlara bildiriler yayınlamaya devam ediyoruz.'' diye konuştu.

‘’Yeni ysada bilet satışı münhasır hizmet olacak’’

Yeni yasa çalışmasının içine Seyahat Acentaları Birliği’nin bilet satışıyla ilgili münhasır madde koyduklarını ifade eden Bağlıkaya, ''Bunu da hem Bakanlığa hem de Ulaştırma Bakanlığı’na kabul ettirdik. Yani seyahat acenteleri bilet satışlarında münhasırdır dedik. Yani tek başına seyahat acentesinden başkası uçak bileti satamaz diye madde koyduk” şeklinde konuştu.

‘’Kimseye menfaat ve ayrıcalık sağlamayız’’

Ertesi gün düzenlenen kahvaltılı toplantıda acentelerle bir araya gelen TÜRSAB Başkanı, acentelerden gelen sorulara yanıt verdi. “Ben burada olduğum sürece kimseye ne bir liralık menfaat sağlarız, ne de bir liralık ayrıcalık sağlarız'' diyen Bağlıkaya, ''Yapmayız. Biz bu saatten sonra başka bir formata giremeyiz. İşimiz var, itibarımız var; biz hakkımızda şu kadar laf söylensin istemeyiz. Görevimizi yapacağız müsaade ederseniz, yasa çıkacak, yönetmeliklerimizi çıkartacağız sonra da helalleşeceğiz” dedi.



Bu Haber 27.09.2019 - 08:24:08 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.