Firuz Bağlıkaya’dan rezervasyonlara ilişkin açıklama

Firuz Bağlıkaya’dan rezervasyonlara ilişkin açıklama
Sezon öncesi iç ve dış turizm pazarının durumuna ilişkin değerlendirmeler yapan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, rezervasyonların iptal ve iadelerinde geçen yılki durumun bu yıl yaşanmayacağını söyledi.


''İnsanlar vaka sayılarının düşük olduğu yerlere yönelecektir''

Habertürk televizyonunun yayınına katılan TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm hareketlerinin başlamasında aşılanma oranlarının önemli olduğunu belirtti. Türkiye’deki turizm illerinin haritadaki renginin önemli olduğuna dikkat çeken Bağlıkaya, ‘’İnsanlar vaka sayılarının düşük olduğu illere yöneleceklerdir. Ancak oteller acenteler ve hava yolu şirketleri çok sıkı denetleniyor. Şehirlerin renkleriyle tatil beldelerindeki tesislerin renkleri uyumlu olmayacaktır. Bu sene herhangi bir kısıtlama gelmezse vatandaşların çok rahat tatil yapacağını düşünüyorum. Bu sene sezona geçen senekinden daha hazırız.’’ dedi.

''İadelerde geçen seneki sıkıntılar yaşanmayacak''

Turizm sektörünün geçen yıl pandemiye hazırlıksız yaşandığını, bu nedenle rezervasyon iptallerine ve iadelerine ilişkin sürecin sağlıklı işlemediğini ifade eden Firuz Bağlıkaya, ‘’Bu sene bu tip bir olayın yaşanması zor çünkü acenteler neredeyse ödemeyi 12 saat öncesinde almak üzere rezervasyon yapıyor. Ayrıca rezervasyon şartlarında da iyileşmeler var. Dolayısıyla kısıtlama gelmesi durumunda para iadelerinin sıkıntısız yapılabileceğini düşünüyorum.’’ şeklinde konuştu.

''İç pazarda daha iyi bir sezon bekliyoruz''

Bugüne bakılıp yapılan değerlendirmelerin iç pazarla ilgili sağlıklı sonuç vermeyeceğini belirten TÜRSAB Başkanı, ‘’Bu yılın iç pazarda geçen yıla kıyasla daha iyi geçeceğini düşünüyoruz. Kriterler, önlemler ve prosedürler artık herkes tarafından biliyor. Geçen senenin yaz aylarından daha iyi bir sezon geldiğini görüyoruz. Ancak ön rezervasyonlara bakarak iç pazara ilişkin kesin bir şey söyleyemeyiz. Pandemi geçen sene mart ayında yeni başlamıştı ve ciddi bir tedbir de yoktu. Ancak yaz aylarında otellerde güvenli turizm sertifikası başladı ve tedbirleri alan otellere bu sertifika verildi. 2021 yılında da vatandaşlarımızın sertifika alan otelleri tercih edeceğini düşünüyorum. Tüm otellerin tedbirleri almış olması gerekiyor ki insanlar huzur içinde seyahat edebilsinler.’’ ifadelerini kullandı.

''Geçen seneye kıyasla dış pazarda da daha iyi bir sezon bekliyoruz''

İç pazarın yanı sıra dış pazarda da geçen seneye kıyasla daha iyi bir sezon beklediklerini açıklayan Bağlıkaya, ‘’Başta İngiltere olmak üzere, aşılama oranları yükseliyor. Türkiye’de de 11 milyona yamın aşılama yapıldı. Bu da Türkiye için pozitif.’’ dedi.

''İngiltere, Rusya ve Ukrayna’dan artış bekliyoruz''

Kitle turizmi yapan ülkeler arasındaki rekabet nedeniyle getirilmek istenen ‘aşı sertifikası’nın amacına ulaşmadığımı ileri süren Firuz Bağlıkaya, mevcut durumda yurt dışından Türkiye’ye gelişlerle ilgili bir sorun olmadığını, sorunun Türklerin Avrupa’ya seyahatiyle ilgili olduğunu belirtti. Bağlıkaya, ‘’Türkiye’ye dönük bir kısıtlama yok. Rusya, İngiltere ve Ukrayna pazarlarında ciddi artışlar bekliyoruz. Avrupa Birliği ise biraz temkinli olacaktır. Sezon en erken Rusya, Ukrayna ve İngiltere’de başlayacaktır. 2021 sezonu 2020’den daha iyi olmakla birlikte, 2019’un gerisinde olacaktır.’’değerlendirmesini yaptı.



Bu Haber 22.03.2021 - 09:37:31 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.