''Şu anda işin 'ne kadar çabuk, o kadar iyi' noktasındayız''

''Şu anda işin 'ne kadar çabuk, o kadar iyi' noktasındayız''

İzmir’de Elisa Tur isimli acente tarafından mağdur edilen yüzlerce tatilci ile ilgili Firuz Bağlıkaya’dan açıklama geldi.


TurizmGüncel

İzmir’de sayıları 500’e yaklaşam Elisa Tur mağdurları ile ilgili Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’dan açıklama geldi.

TurizmGüncel’e açıklama yapan Bağlıkaya, ‘’Bu tür olaylar hemen hemen her bayramda yaşanmaya başladı. Biz de birkaç yıldan beri bu konuyla ilgili uğraşıyoruz. Şu anda bu tip ticari faaliyetlerin önüne geçmek, sadece ticaret kanunları esaslarına göre mümkün. Acentelerden herhangi bir garanti ya da teminat alma söz konusu değil çünkü.’’ dedi.

'Umarım önümüzdeki bayrama yetişir'

Bir an evvel yasanın çıkmasını beklediklerini kaydeden Bağlıkaya, ‘’Yasa çıktığı zaman bu tip mağduriyetlerin önüne kesinlikle geçilecek. Tüketicilerin de seyahat acentelerinden tur alma ve alışveriş yapma konusunda içleri rahat olacak. Dolayısıyla yasanın çıkmasını bekliyoruz. Umarım önümüzdeki bayrama yetişir.’’ diye konuştu.

''Şu anda 'ne kadar çabuk, o kadar iyi' noktasındayız''

TÜRSAB’ın şu anda yapabileceği tek şeyin bakanlığa müracaat ederek belge iptali istemek olduğunu söyleyen Bağlıkaya, ancak bu durumun mağdur insanların sorununu çözmeyeceğini ifade etti. Bağlıkaya, ‘’Mağdurların mağduriyetini gidermemiz için elimizde herhangi bir yasal düzenleme yok. Eğer acenteler daha önceden TÜRSAB tarafından teminatlandırılmış olsaydı, biz şimdi o turların tamamını eksiksiz bir biçimde tamamlayıp tüketici mağduriyetine meydan vermezdik ve söz konusu acente ile ilgili yapılması gerekenleri ondan sonra yapardık. Yasanın çıkması için Bakanlığın da elinden geleni yaptığına inanıyorum ama yasa çok gecikti. Yasa bugüne kadar bitmiş olsaydı biz de düzenlemeleri yapardık. Şu anda ‘ne kadar çabuk o kadar iyi’ noktasındayız. Umarım Bakanlık da yasayı en kısa sürece Meclis’e sevk eder ve bu sorunu bir daha yaşanmamak üzere bitirmiş oluruz.’’ şeklinde konuştu.



Bu Haber 14.06.2019 - 11:14:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Güncelleme zamanı geldi 14.06.2019 - 05:24

    Sayın Başkanım Türsabın güncellenme zamanı geldi artık! 1618 Sayılı kanun cok eskıde kaldı ve gunumuz kosullarında acentelerını koruyamıyor! Ornek faalıyet ıcerıgınde araç kiralama yazıyor ancak acentemızın ıcınde rent a car da yapıyorsak Kemer bolgesınde beledıye gelıp rent a car ruhsatı da alacaksınız dıyor! TURSAB bu konularda yetersız. Artık yenı bır acente modelı cıkartılmalıdır. D sınıfı Acente belgesı bu belge ıle A sınıfının yanında Araç Kiralama işi de yapılabılır olmalıdır. Ve turkıyede faalıyet gosteren tum arac kıralamacılarda Tursab D belgesı alma zorunluluğu getırılmelıdır. Burada sadece turıst degıl yerlı yabancı kurumsal kıralama da yapılabılmelıdır daha oncelerı cıkmıs kanun ıptal edılmıs sımdı ıse guncellenmelıdır. ornek kendı musterımızı acente olarak havalımanından alamıyoruz! ılla tasımacıya yaptırma zorunluluğumuz varmıs neden arkadas? kendı bıreysel 8+1 hususı otomobıl ruhsatlı bır arac ıle transfer yapılabılır olmalıdır. TURSAB DAHA DA BUYUMELIDIR.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.