Bağlıkaya iddialı konuştu: Yasa çıkarsa kaçak tur iki haftada biter'

Bağlıkaya iddialı konuştu: Yasa çıkarsa kaçak tur iki haftada biter'
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, 1618 sayısılı Seyahat Acentaları Birliği kanununun çıkması durumunda kaçak turların iki haftada biteceğini söyledi.

Muğla'nın Bodrum ve Marmaris ilçelerinde acentelerle bir araya gelen Firuz Bağlıkaya ile yönetim kurulu üyeleri, bugüne kadar yapılan çalışmalar, hazırlanan yasa tasarısı ve ileriye dönük planlamalarla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte hazırlanan yasa taslağında, seyahat acentacılığı mesleğinin korunması adına yasada yer almasını istedikleri maddelerle ilgili acentelere bilgilendirmede bulunan Bağlıkaya, yasanın acenteler açısından hayati önem taşıdığının altını çizdi. Bağlıkaya “Size söz veriyorum, yasa çıkarsa kaçak tur iki haftada bitecek. Kimse 60 gün aracının bağlanmasını göze alarak kaçak tur düzenlemez” diye konuştu.

Firuz Bağlıkaya



Bu Haber 11.10.2019 - 09:36:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • işin içini yazalım 11.10.2019 - 04:32

    Öncelikli olarak; d2 Belgelerinin kiralanması yasaklanmalıdır! her 9+1 aracı olan D2 belgesi kiralayıp kaçak olarak tur ve transferler yapmaktadır. Sonra otel önlerinde bulunan TAKSİ ler kaçak tur yapıyorlar, müşterileri en az 3 4 farklı destinasyona götürüyorlar ve her otel onunde en az 100 taksı var! acıl oalarak Taksıcılere mudahele edılmelıdır. Otel içlerindeki rent a car masaları! en buyuk sorunlardan bır tanesıdır. Oteller Resepsıyon karsılarında bulunan kucuk masaları yıllık 20 bın euro ya kıraya verıyor rent a car fırmaları ve rent a car sahıplerıde bu parayı kıralama yaparak cıkartamıyorlar ve elbette Transfer ve tur yapıyorlar! kımın ısıne engel ACENTELERIN!!! acıl olarak bu 3 konu ele alınmalıdır. Araç Kiralama Kanunu Yasası Yonetmelıgı olmadıgı ıcın Acıklardan yararlanarak Kacak tur transfer yapılıyor... Acıl Yasa Cıkartılsın Araç Kiralama için. TOKKDER + AKKDER + TOKFED

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.