Firuz Bağlıkaya: Yanlış yapıyoruz!

Firuz Bağlıkaya: Yanlış yapıyoruz!
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, ''Turizm gelirlerini hesaplarken TÜİK verileri üzerinden ilerlemekle yanlış yapıyoruz'' dedi.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl yabancı turist hedefinin 41 milyon, turizm geliri hedefininse 32 milyar dolar olduğunu belirtti.

''TÜİK VERİLERİ ÜZERİNDEN İLERLEMEK YANLIŞ''

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, turizm gelirlerinin hesaplanmasında TÜİK verileri üzerinden ilerlemenin yanlış olduğunu kaydeden Fieuz Bağlıkaya, ''Çünkü onlar ülkeye giriş yapan ziyaretçileri açıklıyor. Biz de rakamları değerlendirirken turist olarak konuşuyoruz. Burada 5 milyon kişilik bir sapma var aslında. Yunanistan, Bulgaristan ve Gürcistan gibi ülkelerden Türkiye’ye giriş yapan ziyaretçi sayısı 5 milyon seviyelerinde. Yalnız giriş yapanlar arasında sadece 200 bin kişi konaklama yapıyor. Gürcistan’dan gelenler genelde çalışıp geri dönüyor, diğerleri de alışveriş yapıyor, kalmadan gidiyor. Sayı düşüyor olabilir ama turist başına yapılan harcama 750 dolardan 911 dolara yükseliyor” dedi.

''İSPANYA AYNI KİŞİYİ 3 DEFA SAYIYOR''

İstatistikler konusunda TÜİK’in bir hatası olmadığını da söyleyen Bağlıkaya, “Bizden daha iyi ziyaretçi konusunda istatistik tutan ülke yok. İspanya 60 milyon turist geldi diye açıklama yapıyor. Nasıl saydın bunu? Onlar da istatistikleri otellerdeki gecelemelerden tutmaya çalışıyor. Örneğin bir turist gittiği ülkede 3 farklı şehirde, 3 ayrı otelde konaklama yapıyor. Bunu istatistiklere geçirirken, 3 kişi olarak sayıyor. Gümrükten giriş yapan araç 3 kişi sayılıyor” dedi.



Bu Haber 10.12.2018 - 09:50:12 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • K.Mustafa Görgün 10.12.2018 - 10:54

    Bu mantıkla İspanya kişi başı turizm geliri 3 kat fazla hesaplanmalı.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.