''Turizmde umduğumuz yerde değiliz''

''Turizmde umduğumuz yerde değiliz''

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, yolcu sayısındaki ve turizm gelirlerindeki artışa rağmen, Türkiye turizminin hala 2015 seviyelerine ulaşamadığını belirtti.


Türkiye'nin III. çeyrek turizm verilerini Bloomberg HT'ye değerlendiren TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, III. çeyrek turizm verilerinin beklendiği gibi yüksek olduğun ancak hala 2015 seviyesine ulaşmadığını belirtti.

''Harcama miktarında da umduğumuz yerde değiliz''

Türkiye'nin yıl sonuna kadar 50 milyon ziyaretçi sayısına ulaşacağını, III. çeyrekte turist başına harcamanın 638 dolardan 649 dolara çıktığını kaydeden Bağlıkaya, "Aslında rakamların daha yukarıda olması gerekiyor. Hala 2015 rakamlarına ulaşamadık. Gelirlerde artış var fakat Hollanda, İtalya, Danimarka, Avusturya gibi ana pazarlarımızda hala 2015 sayılarına ulaşabilmiş değiliz...Harcama miktarında da umduğumuz yerde değiliz," dedi.

''İç turizmdeki en büyük sorun ulaşım sıkıntısı''

İç turizmde en büyük engelinin ulaşım olduğunu belirten Bağlıkaya bu konudaki sıkıntılarını gerekli mercilere ilettiklerini ama daha üstünde çalışılması gerektiğini söyledi. Bağlıkaya "tüm bölgelere uçuş sayıları ciddi miktarda azaldı, bununla ilgili bir çözüm bulunmalı" dedi.



Bu Haber 04.11.2019 - 08:58:55 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.