Firuz Bağlıkaya: Turist açığımızı yakın mesafedeki ülkelerle kapatacağız

Firuz Bağlıkaya: Turist açığımızı yakın mesafedeki ülkelerle kapatacağız

Rusya ve Ukrayna arasındaki kriz hakkında değerlendirmede bulanan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, gelişmeleri üzüntüyle takip ettiklerini söyledi.


Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, savaşla birlikte rezervasyonlarda düşüş yaşandığını ve turist açığını yakın mesafedeki ülkelere ağırlık vererek kapatacaklarını kaydetti.

Savaş sona erse de yarattığı ekonomik sıkıntıların turizme yansıyacağını belirten Bağlıkaya, "Yakın coğrafyamızda önemli ilişkilerimizin olduğu bu iki ülke arasında süren savaşın turizme de yansımaları olacaktır. Savaşın ne kadar süreceği belli değil. Savaş sona erse bile yarattığı ekonomik sıkıntılar turizmdeki beklenti ve hesapları değiştirecek. Rublenin hızla değer kaybetmesi, uçuşlarla ilgili yaşanan sıkıntılar ve Rus vatandaşlarının tatillerini ülke içinde geçirmelerine yönelik kampanyalar bu yılki turist akışını etkileyecek" ifadesini kullandı.

Yeni Asır’a konuşan Bağlıkaya, turist açığını yakın mesafedeki ülkelerle kapatacaklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı: “Öncesinde 2022 yılı turist beklentimiz 45 milyon, gelir tahminimiz ise 35 milyar doların üzerinde idi. Yaz rezervasyonlarında herhangi bir iptal olmadı ancak tatil satışlarında yavaşlama görüldü. Açığımızı Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ve Türk Cumhuriyetleri başta olmak üzere yakın mesafedeki ülkelerle kapatacağız. Azerbaycan, Kazakistan, Türkmenistan ve Özbekistan'a ağırlık veriyoruz. İran pazarında önemli bir yükseliş potansiyeli bulunuyor. Özellikle Antalya'ya ziyaretçi gönderen ilk 10 pazar içinde olan Almanya, Polonya, Romanya, Hollanda, Moldova ve Litvanya gibi ülkelerde çalışmalar hızlandı. İsrail, BAE, Suudi Arabistan gibi son dönemde ikili ilişkilerimizin geliştiği ülkelerden de turist getirmeye çabalamalıyız."



Bu Haber 16.03.2022 - 14:04:09 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.