''2020 'kayıp yıl' olarak istatistiklere geçecek''

''2020 'kayıp yıl' olarak istatistiklere geçecek''
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya, 2020'nin 'kayıp yıl' olarak istatistiklere geçeceğini söyledi.

Avrupa Birliği'nin ve Almanya'nın Türkiye'ye dünük seyahat uyarısını kaldırmamasını değerlendiren TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, söz konusu kararın haksız bir karar olduğunu ifade etti. Diğer ülkelere kıyasla Türkiye'nin salgınla mücadelede daha önde olduğunu kaydeden Bağlıkaya, kararın hijyen kaygısıyla alınmadığını belirtti.

Avrupa'nın ve Almanya'nın ekonomik kaygılarla bu kararı verdiğini ileri süren Firuz Bağlıkaya, durumun eylül ayına kadar bu şekilde devam edeceğine inandığını söyledi.

''2020 kayıp yıl, turzmde asıl maç 2021'de''

Eylül ayından itibaren Avrupa'dan Türkiye'ye seyahatler başlasa bile yılı çok önemli bir kayıpla kapatacaklarını ve 2020'nin istatistiklere 'kayıp yıl' olarak geçeceğini belirten TÜRSB Başkanı Firuz Bağlıkaya, Türkiye'nin 2021'i hedeflemesi gerektiğini, çünkü turizmde asıl maçın 2021'de yaşanacağını sözlerine ekledi.



Bu Haber 03.07.2020 - 15:27:50 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
  • Mehmet Kemal Evren 03.07.2020 - 05:02

    Boş beklentiler bence. İnsanları umutlandırmak kolay. Bu siyasi yönetim değişmeden hiçbir şey düzelmez. Şu anda Ayasofya' yı gündeme getiren bir hükümet varken turizmin ilerlemesi hayaldir. Tabiki asıl suç, korkak davranıp sesini çıkarmayan sektör büyükleridir.

En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.