Fettah Tamince'nin yapacağı projenin temelini Erdoğan attı

Fettah Tamince'nin yapacağı projenin temelini Erdoğan attı
Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince'nin yapacağı Tersane İstanbul Projesi’nin temelini Cumhurbaşkanı Erdoğan attı.


İstanbul-Haliç'teli Tersane İstanbul Projesi’nin temeli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle atıldı. Temel atma töreninde, Erdoğan'ın yanısıra AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Yüksel de yer aldı.

Açılış dolayısıyla yapılan açıklamada, ''Tersane İstanbul Projesi, müzeleri, kütüphaneleri, yeşil alanları, meydanları, kıyıları, kültür-sanat faaliyetleri ve açık yaşam alanlarıyla Türkiye ve dünya turizmi için yepyeni bir destinasyon olarak sahneye çıkıyor.'' denildi.

Açıklamada ayrıca,Tersane İstanbul Projesi’nin yapım aşamasında toplam 4 bin, projenin hizmete açıldıktan sonra ise 5 kişiye istihdam sağlayacağı belirtildi.

Tersane İstanbul’un ilave yabancı turist çekmesinin de beklendiği belirtilen açıklamada, ''Tarihi sit alanının tarihi nitelikleri korunarak, kentsel, sosyal ve ekonomik dönüşümün bir arada yürütülmesi hedeflenen Tersane İstanbul, dünya turizmi için de önemli bir destinasyon ve çekim merkezi olacak ve ülkemizin turizm gelirlerine katkıda bulunacak.'' ifadeleri kullanıldı.

Tersane İstanbul Projesi’nin 2022 yılında tamamlanacağı açıklandı.



Bu Haber 23.02.2019 - 18:00:46 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.