Fettah Tamince yeni ortağını açıkladı

Fettah Tamince yeni ortağını açıkladı
Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 1,4 milyar dolarlık turizm yatırımına yeni ortak aldığı yönündeki iddiaları doğruladı.

Rixos Otellerinin sahibi Fettah Tamince’nin İstanbul’da yapımına devam ettiği 1,4 milyar dolarlık Haliçport Turizm projesine (Tersane İstanbul) yeni ortak geldiği Tamince tarafından da doğrulandı.

Konuyla ilgili olarak Fettah Tamince’den demeç alan Cumhuriyet yazarı Jale Özgentürk, "Rixos Otelleri’nin sahibi Tamince yıllardır ortak aradığını, sadece Katar değil ABD’li Avrupalı yatırımcılarla da görüştüğünü söylerken “Sonunda Abdülkadir Kart’la el sıkıştık” diyor. Yatırımcının o partiden bu partiden olmasının çok önemli olmadığını söyleyen Tamince, ortaklığın yüzde 50-50 olduğunu belirtiyor" diye yazdı.

Özgentürk’ün yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Adını Haliçport’tan Tersane İstanbul’a çevirdiği proje konusunda “Türkiye’nin en iddialı projesini yapıyorum. Vizyonum net” yorumunu yapan Tamince’ye, tarihi bölgede yıkılan binaları hatırlatıyorum. Bu konuda da şu açıklamayı yapıyor:

“Bu proje benim için kâr değil ar projesi. Gurur duyacağım bir proje yapmayı hedefledim. Binlerce yıllık tarihi ortaya çıkarıyoruz. Korumak zorunda olmadığımız binaları bile koruyoruz. Proje bittiğinde eleştirenler Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) olduğu gibi ‘Fettah Tamince’ye haksızlık yapmışız’ diyecekler.”

İstanbul’un değerinin hâlâ anlaşılamadığını, kentin turizm potansiyelinin yüzde 15’inin kullanılabildiğini söyleyen Tamince, şöyle devam ediyor:

Beni tartışabilirler ama turizmi bildiğim tartışılamaz. Dünyayı dolaşıyorum. 14 ülkede yatırımım var. Türkiye turizminde ABD’li, Avrupalı zengin turisti getirecek ürün yok. Bu proje ile İstanbul’a 1 milyon ziyaretçi gelecek.”

Gelecek yıl eylül ya da ekimde bir bölümü açılacak olan Tersane İstanbul projesini AKM’nin mimarı Murat Tabanlıoğlu yürütüyor. Rixos dahil üç otel bulunan bölgede Koç’un Sadberk Hanım Müzesi yer alacak. Tabanlıoğlu daha önceki sohbetimizde ‘Bölgeyi berber gibi esnafıyla, gelenekleri yansıtan ve yaşayan bir turizm bölgesi yapmak istiyoruz. Bölge 60 bin kişiye istihdam sağlayacak’ demişti.”



Bu Haber 06.11.2021 - 08:43:25 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.