Ferman Doğan: Bodrum, misafirlerini rakip destinasyonlara kaptırdı

Ferman Doğan: Bodrum, misafirlerini rakip destinasyonlara kaptırdı

Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Genel Müdürü Ferman Doğan, Bodrum’da fiyatların artmasıyla diğer destinasyonların da cazip alternatifler haline geldiğini söyledi.


Bodrum’da faaliyet gösteren Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum Genel Müdürü Ferman Doğan Bodrum ve turizm sektörü ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bodrum’da fiyatların artmasıyla diğer destinasyonların da cazip alternatifler haline geldiğine değinen Doğan “İspanya, Yunanistan, Mısır özellikle Sharm el Sheikh bölgesi, Maldivler, Dubai, Paris hatta Londra’ya baktığınızda, biz Bodrum olarak birçok destinasyondan daha pahalı bir merkez haline geldik.  Ancak bu ülke ve şehirlerle kıyasladığımızda sunduklarımızın da bu fiyat seviyelerini desteklemesi gerekir.” açıklamasında bulundu.

“Turist profili değişti”

Turist profili değişerek Z kuşağının dahil olduğunu ifade eden Doğan, “Ülkemize gelen turistlerin ülkeleri değişiklik gösteriyor. Türkiye olarak son 20 yıla lokomotif pazarlarımız Almanya, İngiltere, Fransa gibi Avrupa ülkeleriydi. Artık profil değişmeye başladı. Z kuşağı karar alan jenerasyon haline gelmeye başladı, artık sunduklarınıza teknoloji, sürdürülebilirlik, bölgesel deneyim, ulaşım, şehir takvimi eklemelisiniz. Bu yeni bilinçli turistin farklı tercihleri var.” dedi.

“Asya Pasifik ülkelerinden daha fazla turist çekmemiz gerek”

Çin pazarının yakalanması gerektiğini söyleyen Doğan “Rusya’dan büyük talep var, Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu'dan akış var. Çin gibi müthiş bir pazarı yakalamamız, Asya Pasifik ülkelerinden daha fazla turist çekmemiz gerekiyor diye düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

 



Bu Haber 25.08.2023 - 09:55:44 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.