''Ustalık eserim!''

''Ustalık eserim!''

Galataport Projesi'nin tanıtım toplantısı, Doğuş Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili’nin katıldığı bir toplantıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Ferit Şahenk, Galataport için ‘Doğuş Grubu’nun ustalık eseri’ ifadesini kullandı


Doğuş Grubu ile Bilgili Holding’in ortaklaşa hayata geçirdiği Galataport Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hüsnü Akhan, projenin 2020 yılının ikinci çeyreğinde açılacağını söyledi. 1,2 kilometre sahil şeridine sahip Galataport’un Karaköy’e ski ruhunu yeniden kazandıracağını ileri süren Akhan, ‘’Galataport İstanbul, kültür-sanattan gastronomiye, turizmden alışverişe kadar pek çok farklı fonksiyona sahip olacak. Mağaza ve yeme-içme birimleri için ayrılan kiralanabilir alan toplamı yaklaşık 52 bin m2’dir. Ofis alanları ise, tarih boyunca finans, sigorta ve bankacılık merkezi olmuş bu bölgede yaklaşık 43 bin m2’lik kiralanabilir alana sahip.’’ ifadelerini kullandı.

Projenin en önemli ayaklarından olan kruvaziyer limanının 29 bin metrekare üzerine konumlandığını anlatan Akhan, limana ilk geminin ise 5 Nisan 2020’de yaşanacağını açıkladı. Akhan, projede ayrıca 177 odalı bir Peninsula otelinin ye alacağını hatırlattı.

galataport_1

5 bin kişi istihdam edilecek

Kruvaziyer limanının, kafe ve restoranların, ulusal ve uluslararası birçok markaya ev sahipliği yapacağını kaydeden Akhan, mağazaların ve otelin açılmasıyla birlikte yaklaşık 5 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacağını açıkladı.

Şahenk: Galataport Doğuş Grubu’nun ustalık eseri

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk ise, Türkiye ve İstanbul için bir pıralanta olarak nitelediği yatırım için ‘Doğuş Grubu’nun ustalık eseri’ ifadesini kullandı. Galataport’un İstanbul’un geçmişi ile geleceğini birbirine yaklaştırdığını söyleyen Şahenk, ‘’Bir yanda içinde bulunduğumuz eşsiz tarihi binalar… Karşımızda dünyanın en cesametli ve büyüleyici siluetlerinden birisi Topkapı Sarayı... Bir yanımızda Ara Güler ustanın bizlere emanet ettiği Karaköy... Bir tarafımızda Fındıklı ve Kabataş’ın orjinal binaları. Arkamızda ise Cenevizlilerden bu yana dimdik ayakta duran Galata Kulesi. Eminim bugüne kadar İstanbul’a bu noktadan hiç bakmamıştınız.’’ şeklinde konuştu

''İhale bdeli 1,7 milyar dolar''

1,2 kilometrelik Galataport şeridinin 200 yıldır halka kapalı olduğunu ileri süren Şahenk, projeyle birlikte bu gölgenin halka açıldığını söyledi. Şahenk, ‘’Bu noktayı ne kadar vurgulasak sanıyorum azdır. 2016 yılında Galataport finansman toplantısı için bir araya geldiğimizde 6 güzide bankamızla 1 milyar 20 milyon euro tutarında kredi finansman anlaşması imzaladığımızı açıklamıştık. İhale bedeli dahil toplam 1.7 milyar dolarlık bir yatırımla gerçekleştirdiğimiz Galataport, 2020’de kapılarını açıyor.’’ dedi.

galatapot1

"Gün geçtikçe gemi rezervasyonları artıyor"

Galataport’un kruvaziyer alanıyla ilgili bilgi veren Ferit Şahenk, Dünyada ilk defa yolcuların yerin altında karşılanacağı, gümrüklü ve gümrüksüz alanların değişken şekilde ayrılabildiği, şehrin en tarihi ve kültürel açıdan zengin kısmında, mürettebat dahil yılda 1.5 milyon ziyaretçiyi ağırlayacak bir kruvaziyer limanı inşa ettik. Bu sene katıldığımız tüm fuarlarda gururla söylemeliyim ki; kruvaziyer limanımız örnek gösterildi. Gün geçtikçe gemi rezervasyonlarımıza yenileri ekleniyor.’’ ifadelerini kullandı.

Galataport

Bilgili: İstanbul çok daha çağdaş bir şehir olacak

Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgini de konuşmasında "5 yıl süren zorlu bir mücadeleden geçtik. İstanbul Galataport'tan sonra çok daha çağdaş bir şehir olacaktır. Projenin en büyük etkisi İstanbul halkının kapalı AVM'lerde sosyalleşme mecburiyetinin bitip tarihin ve sanatın ortasında aileleriyle birlikte sosyalleşmelerini sağlayacak bir proje olmasıdır. Bu dev projede bizi küçük ortak olarak kabul eden Türkiye'nin dev kurumu Doğuş Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e teşekkür etmek istiyorum. Hüsnü Akhan'a da huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

galataport3



Bu Haber 26.08.2019 - 13:12:49 tarihinde eklendi.
Kullanıcı Yorumları
Henüz yorum yapılmadı.
En Çok Okunanlar
Bunları Okudunuz Mu?
Yazarlar
Tüm Yazarlar
GÜNCEL HABERLER
SEKTÖREL HABERLER

Turizm gündemine ilişkin haberlerin her gün mail adresinize gelmesi için abone olun.